Ezek a kis csokis golyók igazi mennyei falatkák. A belsejébe tehetünk édes mazsolát, de ropogós mogyorót is.
Hozzávalók kb. 40 kókusz golyóhoz:
– 250 g keksz (ne legyen túl omlós)
– 25 g (3 evőkanál) kakaóport
– 40 g kókuszreszelék a belsejébe és kb. 65 g bevonatnak
– 400 g cukrozott sűrített tej
– 1 / 2 teáskanál vanília-kivonat
– 30 ml rum
– 130 g mazsola vagy sótlan pirított földimogyoró
Elkészítése:
1. A kekszet törjük össze, öntsük hozzá a kakaót és keverjük hozzá a sűrített tejet.
2. Ízesítsük vaníliával, rummal és keverjük hozzá a 40 g kókuszreszeléket is.
3. Tegyük hűtőbe 30 percre, hogy könnyebben formálható legyen. Kezdjük el formálni a golyókat. A belsejébe nyomjunk mazsolát vagy mogyorót. Hempergessük a kókuszreszelékbe.
4. Tartsuk hűtőben. Napokig eláll, de első nap úgyis el fog fogyni!