A Hokkaido tök egy nagyon finom sütőtök fajta. Gyönyörű, narancsos árnyalatú a héja. Intenzív, selymesen édes íze van. Szinte kéri, hogy készíts belőle valami nagyon finomat! Én sem tudtam ellenállni neki.
Hozzávalók:
- 1 közepes Hokkaido tök
- 1 fél póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A tököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Meghámozzuk, majd felkockázzuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rászórjuk a felkarikázott póréhagymát.
Ha a hagyma már illatozik, hozzátesszük a sütőtök darabkákat. Együtt sütjük tovább. Picit megsózzuk. Vajjal gazdagítjuk az ételt.
10 perc alatt készen is van. Csak úgy magában is jó, de húsok mellé köretként is fogyaszthatod.