Ha tehetjük, fogyasszuk a medvehagymát nyersen, így ízvilága és nem utolsó sorban ásványi anyag- és vitamintartalma is benne marad. Ismerj meg egy ínycsiklandó medvehagymás-túrós kenőkrémet, amit reggeliként vagy előételként is kínálhatsz.
Hozzávalók (4 személyre) 25 dkg túró 2 evőkanál vaj 1 csomó medvehagyma só, bors Elkészítés Turmixgépben vagy botmixerrel az összes hozzávalót dolgozd péppé. Kenyérre kenve vagy palacsintába téve nagyon finom.
Tipp: Készíthetsz belőle egy új ételt is: főzz meg héjában néhány krumplit.
Vágd mindegyiket félbe, kenj rá medvehagyma krémet, és szórj rá sajtot. Tedd olívaolajjal kikent hőálló edénybe, és sütőben süsd 180 fokon 15 percig.