Neked mi jut eszedbe elsőként, ha a szotyiról van szó? Talán hogy egy finom nassolnivaló, amit sokan meccsnézéshez eszünk a legszívesebben? Ez igaz is, azonban a napraforgómag, ha natúr verzióban esszük, sokkal egészségesebb, mint amilyennek a legtöbben gondolnánk.
Valójában a szotyi tele van értékes tápanyagokkal, és a felhasználását is sokoldalúan alakíthatjuk. Kerülhet kenyerekbe, zsemlékbe, kiflikbe, megszórhatod vele a csirke- vagy tonhalsalátát, adhatod zabpehelyhez, és még sok más módon is fogyaszthatod. De hogy pontosan miért is érdemes tudatosan beépítened az étrendedbe?
1/7 Erősítheti az immunrendszeredet
Ahhoz, hogy a testünk megfelelően tudja védeni magát, fontos, hogy erős legyen az immunrendszerünk. Ezért mi magunk is sokféleképpen tehetünk, beleértve a napraforgómag rendszeres fogyasztását is. Ugyanis értékes antioxidánsokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyeknek köszönhetően a szervezetünk két nagy ellenfelével, a krónikus gyulladással és a szabad gyökökkel is képes szembeszállni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!