Valami nagyon könnyen elkészíthető finomságra vágysz? Vagy vendégek jönnek, s már nincs idő sütni? Ez a recept attól különleges, hogy mindössze egy kis vaníliás cukor és a meggylekvár az édesítője. A vaj is nagyon kevés benne, a masszát tulajdonképpen a sovány tej fogja össze.
Hozzávalók kb. 15-20 darabhoz: 25 dkg darált háztartási keksz 2 evőkanál holland kakaópor 1-2 evőkanál rumaroma 10 dkg meggylekvár 5 dkg puha vaj 15-20 szem mandula 1-2 dl sovány tej 1 vaníliás cukor kb. 5 dkg kókuszreszelék a beforgatáshoz
Elkészítés: A darált kekszet, a puha vajat, a kakaóport, a rumaromát, a lekvárt és a vaníliás cukrot egy tálban összegyúrjuk, annyi tejet adva hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Cukrot hozzáadni nem kell. Egy-egy kanálnyit a tenyerünkbe veszünk, és egy-egy szem mandulát nyomunk bele. Golyóvá formázzuk, majd kókuszreszelékbe hempergetjük. Tetszés szerint más ízű lekvárral is készíthetjük, közepébe meggyet is tehetünk.