4 dolog, ami egy jó adótanácsadót jellemez

4 dolog, ami egy jó adótanácsadót jellemez

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 4 dolog, ami egy jó adótanácsadót jellemez

Egy adótanácsadóra számos helyzetben támaszkodik vállalkozásunk, így kiemelten fontos a magas szakmai képzettség és a megbízhatóság. Mielőtt vállalkozásunk szerződne bármelyik adótanácsadó céggel, 5 dolgot mindenképpen érdemes megvizsgálni, hogy kiderüljön, valóban hosszú távú, eredményes együttműködésre számíthatunk-e. (X)

Minden bizonnyal nem kell bemutatni, hogy egy adótanácsadó mennyi mindenben tudja támogatni a vállalkozásunkat. A kérdés sokszor már csak az, hogy melyik adótanácsadó céggel érdemes szerződni.

Ha az alábbi 5 tényező stimmel, akkor valószínűleg gördülékeny lesz az együttműködés.

#1: Magyar és nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik

Egy adótanácsadó jó, ha magyar és nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik. Ha arra számítunk, hogy külföldi piacokról szerzünk új ügyfeleket, fontos, hogy ismerjük a szerződés adóügyi vonzatait is. Ezek az adóügyi kérdések országspecifikusak, tehát minél több országgal van releváns tapasztalata az adótanácsadónak, annál nagyobb az esélye, hogy a legjobb adóügyi feltételeket sikerül a szerződésben rögzíteni.

#2: Kiváló kommunikációs készséggel rendelkezik

Az adóügyi témák nem egyszerű kérdések, a laikusok számára sokszor nehéz eligazodni a különböző jogszabályok között. Az adótanácsadó feladata, hogy ezeket az információkat érthetően, a döntést  előkészítő módon tudja kommunikálni a cég vezetősége felé. Ezért a kiváló kommunikációs készség kiemelten fontos.

#3: Nagy rendelkezésre állás

Az adótanácsadók kapacitása véges, egy jó szakember számára korlátozott, hogy mennyi vállalkozást tud képviselni. Éppen ezért érdemes erre is kitérni, hogy lesz-e elegendő kapacitása cégünkkel foglalkozni. Érdemes inkább egy nagy adótanácsadó céget megbízni, ahol a feladatok delegálása már jól bevált módszer alapján történik.

 #4: Proaktív

Az adórendszer mindig és bármikor változhat, így fontos, hogy az adótanácsadó cég proaktívan kövesse nyomon a változásokat és tájékoztasson az esetleges teendőkről. Továbbá azon lehetőségekre is felhívja a figyelmet, amikor cégünknek adómegtakarításra nyílik alkalma.

Ahogy láthatjuk, egy jó adótanácsadó aranyat ér, ha felkészült és tapasztalt. Válasszunk nagy múlttal és minőségi szakemberekkel dolgozó adótanácsadó céget!

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!