Gyümölcsös házi arcpakolások egyszerűen – Csodákat művelnek a bőröddel!

Gyümölcsös házi arcpakolások egyszerűen – Csodákat művelnek a bőröddel!

Címlap / Stílus / Arc / Gyümölcsös házi arcpakolások egyszerűen – Csodákat művelnek a bőröddel!

A természet ajándékai többet érnek bármilyen vitaminkészítménynél vagy méregdrága kencénél. Most megtudhatod, mit kell feltétlenül a kosaradba tenni a legközelebbi bevásárlásnál a lehető legtündöklőbb külsőért! 

Gyümölcsök fogyasztásával kívülről és belülről egyaránt hozzájárulhatsz szépséged megőrzéséhez. A következőkben felsorolt termések nyersen, gyümölcslé formában, valamint arcmaszkként vagy –radírként is isteniek. Arról nem is beszélve, hogy lényegesen olcsóbbak, mintha kozmetikumokra kellene költened. Az efféle kényeztetés „mellékhatása”, hogy már pusztán a kellemes illat is mosolyra késztet!

Banán

Tele van vassal, magnéziummal és káliummal, ami a menstruáció idején különösen hasznos ásványianyag-koktélnak bizonyul.

Ugyanakkor a bőrre gyakorolt hatása mellett sem mehetünk el szó nélkül: A-, B- és E-vitamin tartalma valóságos fiatalító elegy.

Így alkalmazd: A frissen pürésített banánból készített arcpakolás csodát művel veled!

Citrom

C-vitaminja felvértez a káros környezeti hatásokkal szemben. Bizonyára láttad már, hogy hány arckrémet és szérumot reklámoznak „C-vitaminnal dúsított” felirattal. Miért választanád a mesterséges változatot, ha ilyen tökéletes forrás áll rendelkezésedre?

Így alkalmazd: Leve hatékony fertőtlenítő és folthalványító. Akné esetén mézzel keverve kíméletes lemosót készíthetsz belőle, míg leve toniknak sem utolsó.

Narancs

Ugyancsak C-vitamin tartalmában rejlik az ereje. Rengeteg kollagén van benne, ami a hámsejtek rugalmasságának visszaadásával lassítja az öregedés folyamatát. A citromhoz hasonlóan hozzájárul a pattanások és mitesszerek megelőzéséhez.

Így alkalmazd: Nem kell mást tenned, mint egy félbe vágott narancs belső oldalával bemasszírozni a megtisztított bőrfelületet. Szárított héja radírként is szuperül működhet.

Papaya

Számos vitamin és ásványi anyag található benne: C-, E-, és B-vitamint rejt, valamint kalciumot és vasat is. Talán legértékesebb összetevője azonban mégis a papain nevű enzim, mely nemcsak az emésztésben segít, de a bőr szépítésében úgyszintén.

Így alkalmazd: Pürésített formában vidd föl az arcodra, s örülj a csodának! A papayát egyébként rákellenes csodaszerként szokás említeni az alternatív gyógyászatban.

Mangó

A gyümölcsök királya nem véletlenül érdemelte ki ezt a címet. A-vitamin tartalma és antioxidánsai gyorsítják a természetes regenerációs folyamatokat, így akár egy nehéz éjszaka után is megnyerő külsőre tehetsz szert a házi készítésű mangós maszkkal.

Így alkalmazd: A puha, édeskés gyümölcs azonnali hatással kecsegtet, ha az arcodra kened. Csak pürésítsd és mézzel elkeverve kend fel a bőrödre!

Ezekre figyelj, ha „kezdő” vagy

Előfordulhat, hogy már évek, évtizedek óta nagy gondot fordítasz az arcápolásra, mégsem volt példa nálad a gyümölcsök külsőleges használatára. Ebben az esetben elsőre kissé furcsának tűnhet a dolog, hogy magadra kend, amit megeszel.

A legfontosabb, hogy tiszta eszközökkel dolgozz: lehetőleg legyen egy villád és egy tálkád, amit étkezésre nem is használsz, kizárólag kozmetikai célokra pürésítesz, vagy keversz benne összetevőket!

A gyümölcsös szépítkezés legnagyobb előnye, hogy érzékeny bőrrel is bátran belevághatsz, hiszen bár az alapanyag savakat tartalmaz, sokkal kisebb eséllyel okoz irritációt, mint az ipari úton előállított kozmetikumok.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!