Ha szereted, adj hozzá fokhagymát is. Nyáron adhatunk hozzá friss leveleket, mint például bazSalikom, oregáno, kapor.
Hozzávalók:
– 1 csomag tészta – amilyen fomrájút és színűt csak akarsz
– articsóka
– friss apró édes paradicsom
– maréknyi olajbogyó, mag nélkül
– frissen őrölt piros- és fehérbors
– 0,5 kg feta sajt, felkockázva
– 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
– 1 kis csomag pirított fenyőmag, lehetőség szerint
– apróra vágott petrezselyem
– só
Az öntethez:
– 4 evőkanál borecet
– 12 evőkanál oliva olaj
– 1 teáskanál só
– 3/4 teáskanál fekete bors
– 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
Elkészítése
Az öntet összetevőit jól keverjük össze.
A saláta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsünk rá annyi öntetet, amennyit ízlésünk megkíván.
Egy félédes fehérborral nagyszerű vacsora.
Figyelem, a friss parmezánsajt összehasonlíthatatlanul jobb, mint az apró szárított.
Jó étvágyat kívánunk!