Dekoráljunk, de hogyan?

Dekoráljunk, de hogyan?

Címlap / Otthon / Dekor / Dekoráljunk, de hogyan?

Lakást dekorálni ma már nem ördöngősség. Érezd jól magad közben és teremts valódi otthont.

A legtöbb embernek fejfájást okoz már a gondolat is, hogy kezdeni kellene a lakással valamit. Hogy ne olyan hatása legyen a szobáknak, mintha tele lenne sok különböző holmival, ezért jó figyelembe venni néhány egyszerű tippet.

1. Az első fontos tény amit a lakberendezők gyorsan megtanulnak, hogy minden a részletekben rejlik.

Majdnem mindenki tud bútort, padlót választani lakásának. A szobabútort általában egyszerre megvásárolhatjuk. A padló? A jó választás általában egy természetes szín, mely összhangban van a bútorral és falszinnel.

De mindez önmagában csak egy szomorú, unalmas teret eredményez. Ami élettel tölti meg azok a részletek: textiliák, szőnyeg, tárgyak, könyvek, esetleg festmények vagy (saját)fotók.

2. A dekorálás nem kell hogy Harc legyen. Érezd jól magad közben, így olyanná válik lakásod amilyen Te vagy.

Például válassz egy témát a konyhádnak. Ha szereted a gyümölcsöket vagy zöldségeket, legyen ez a konyha fő témája. A padlónak és a bútornak viszont nem kell őriznie a választott támát. És megintcsak a részletek: asztalterítő, asztalkendő, gyümölcs/zöldségkosár, fűszernövények, pohéralátétek, tálak stb. Kiválóan mutatnak a szines csípőspaprika „csokrok” és illatos ültetett fűszernövények, arról nem is beszélve mennyire hasznosak.

Választhatsz valami egyedi dísztárgyat, amely formájában, méretében illik a konyhád stílusához. Vannak gyerekeid? Akkor biztosan örülni fognak a szines tanyéroknak és bögréknek, melyek nagyszerűen illenek bármely hasonló stílusú de egyszerűbb színárnyalatú szettel. Érdemes olyan dekór tárgyakat választanod mely színben, textúrában, stílusban egyezik a szoba témájával. Vigyázat, a túlzásba vitt dísz- és haszontárgyak, vagyis az oly sokat emlegetett részletek elronthatják az összhangot, ezért nem árt mértékletesnek lenni.

3. A nappali. Talán lakásunk legfontosabb része, ezért különös tekintettel ügyeljünk a részletekre.

Hihetetlen mennyit jelent a jó helyre helyezett kanapé, az olvasósarok vagy a kisasztalon a stílusos virágcsokor. Ha a domináns fal- és padlószin egy természetes szín, akkor könnyű dolgunk van, hiszen elég egy festmény, vagy szőnyeg és pillanatok alatt átváltozik a szoba. Ha a domináns szín élénk, választhatunk egy kontrasztos szint a textiliáknak. A szőnyeg harmonizáljon stílusában és színében a textiliákkal (sötétítő, kanapé, díszpárnák). Minden textil ne legyen tarka, hisz ez legfeljebb nagyobb terek esetében mutat jól.
Sok sikert és jó szórakozást!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!