Élő példája vagyok annak, mennyire sokat számít az étkezés a betegségek elkerülését illetően: amióta megreformáltam a táplálkozásomat, legfeljebb egy gyenge náthát kaptam el, amit két-három nap alatt gyógyszerek nélkül kikezeltem. Ez egy óvodás gyermek mellett, illetve a korábbi tapasztalatok alapján számomra kiemelkedő eredmény. Sosem késő nekivágni az immunrendszer támogatásnak, hiszen nem egynapos folyamatról beszélünk – a haszon viszont hónapokon és éveken át kamatozik!
1/5 Vesd be a jótékony probiotikumokat!
Mostanában nagyon érdekes dolgok derültek ki a bélflóráról, többek között az is, hogy a bélrendszerünk mikrobiomja közvetlen összeköttetésben van az agyunkkal és fordítva. Az új kutatások ugyanakkor arra is rávilágítottak, hogy a természet bölcsebb nálunk, és az általunk alkotott probiotikumoknál jóval hatékonyabbak azok a baktériumok, amiket fermentálással hívhatunk életre. A jól ismert tartósítási eljárás során pontosan azok a baktériumok szaporodnak el, amik megerősítik, támogatják az egészséges bélflóra kialakulását és megtartását, márpedig az egészséges immunrendszer egyik kulcsa éppen az, milyen állapotban vannak a beleink.
Ahogy jön a jó idő, úgy egyre több zöldség és gyümölcs áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy mennyei fermentált finomságokat készítsünk és ezzel is alaposan megerősítsük szervezetünk védekező rendszerét!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!