Hozzávalók:
– Olívaolaj
– 2 csirkemell csont nélkül
– Só és bors
– 3 citrom leve
– 4 avokádó
– 3 csésze barna rizs
– 200 g koktél paradicsom, félbe vágva
– 2 kanál kukoricaszem (a legjobb a frissen főtt kukorica)
– 1 lila hagyma
– 50 g koriander
– 1 zöld csípőspaprika, apróra vágva
– repceolaj
Elkészítése:
1. Öntsük az olajat egy serpenyőbe, hevítsük fel közepes lángon. A csirkemell szeleteket süssük oldalanként 5-6 percig, amíg aranybarna nem lesz. Sózzuk, borsozzuk és csepegtessük le a citrom levének az egyharmadát. Tegyük félre.
2. Vágjuk az avokádót kockákra, locsoljuk meg pár csepp citromlével, így nem oxidálódik (nem barnul meg).
3. Keverjük össze a főtt rizst a kockára vágott csirkemellel, avokádóval, paradicsommal, kukoricával és a hagymával.
4. Blenderrel keverjük össze a maradék citromlevet, olajat, chilit, koriandert, sót és borsot. Ez lesz a salátaöntet. Tálaljuk.