8 divat tipp kánikulára – Vigaszt nyújt a melegben a klassz szetted!

8 divat tipp kánikulára – Vigaszt nyújt a melegben a klassz szetted!

Címlap / Stílus / 8 divat tipp kánikulára – Vigaszt nyújt a melegben a klassz szetted!

Bő szerkókban

Nyáron a feszes ruhadarabok nem túl szerencsések, hiszen amikor az anyag szorosan érintkezik a bőröddel, pillanatokon belül meleged lesz, és ráadásul hamar izzadni kezdesz. Ezért javasolják, hogy válaszd a lenge darabokat, amelyek nem érnek hozzá szorosan a testedhez. Azaz a maxi ruhák, laza overálok és nem testre feszülő topok lesznek most az elkövetkező hetekben a legjobb barátaid! A jó hír pedig az, hogy ha izgalmas mintákat és színeket választasz, a végeredmény igazán csinos lesz.

 

Kapd fel a bralette-et

A push-up melltartók népszerűek, de mivel szivacsosak, a nagy hőségben nem könnyítik meg a dolgunkat. Ha szeretnéd magad továbbra is csinosnak érezni, de örülnél egy hűsítő divattippnek, próbáld ki magadon a bralette melltartót! Ez már néhány éve a nyári szezon egyik kedvenc fehérneműje lett, mert nagyobb területen takar, mint egy sima push-up, általában csipke mintával rendelkezik, és szerencsére egy laza ing vagy lenge top alatt is megállja a helyét!

 

Kalapok minden mennyiségben

A nyár a legjobb alkalom arra, hogy elővedd a csinos kalapokat a szekrény mélyéről, és az összeállításaid részévé tedd őket! A strandon már szinte magától értetődő ez a kiegészítő, de akár egy városi sétán is nyugodtan viselheted, hiszen véd az erős nap ellen, és nem mellesleg kényelmes is.

A szalmakalapok a legideálisabbak erre a célra kis súlyuk miatt, egy vékony kimonóval és rövidnadrággal párosítva pedig tökéletes az összhang!

 

Nagy táskák nélkül

Az utolsó dolog, amit szeretnél egy forró nyári napon az, hogy egy hatalmas válltáskát cipelj magadnál. Egyrészt a meleg miatt gyorsabban elfáradsz, ráadásul a válladnál állandóan nedves lesz a bőröd, mert a folyamatos súrlódás még inkább növeli az izzadás mértékét. Inkább hagyd meg ezeket a hűvösebb szezonra, és keresd elő a kis méretű táskákat, amelyeket a vállon átvetve vagy a kezedben hordhatsz. Most a mini darabok egyébként is nagyon divatosak, úgyhogy ezzel nem lőhetsz mellé!

 

Hajgumik helyett

Ne csak hajgumiban gondolkozz, ha a hajadat szeretnéd felkötni! Egy vékony kendő ugyanis erre a célra tökéletes lesz, pláne, hogy sokkal több lehetőséget rejt magában egy kis hajgumival szemben. Bármikor felkontyolhatod vele a hajadat a fejed tetejére, így levegőzni tud a nyakad, ráadásul fürdőruhához viselve még csinosabb lesz az összhatás.

 

Visszafogott színekben

Ebben a pár hónapban a színes darabok előtérbe kerülnek, de ha lehet, akkor inkább a késő délutáni és délelőtti órákban viseld őket. A sötét színek ugyanis könnyebben magukba szívják a meleg napsugarakat, ezáltal pedig nagyon meleged lehet (ugyanez igaz a fehérre is, ami a hőt tartja meg). Helyette a halvány árnyalatokra, púderszínekre helyezd a hangsúlyt: homokszínek, babakék és világos rózsaszín árnyalatokban könnyebb lesz átvészelni a forró napokat.

 

A cipőd anyaga

Az sem mindegy, milyen cipőt viselsz a nyári időszakban.

A flip-flop ugyan jó megoldás a strandra, de a munkával töltött hétköznapokon válaszd inkább a bőrből készült szandálokat! Ezek ugyanis hagyják levegőzni a lábadat, segítenek, hogy ne izzadjanak meg gyorsan, így a baktériumok sem tudnak elszaporodni rajtuk.

Ezzel szemben egy szintetikus anyagokból készült sportcipőben nincs elég levegő a lábadnak, így sajnos a nyár végére azt tapasztalhatod, hogy rövid ideig tartó viselés után erős szaga lesz a cipőnek.

 

Ami a kiegészítőket illeti

A kiegészítők csinosak ugyan, de sajnos a nagy melegben több kényelmetlenséget is okozhatnak. A bőröd és a fém egymáshoz súrolódnak, így folyamatosan izzadni fogsz az adott területeken, ráadásul ez a nedvesség a baktériumoknak is kedvez, így kellemetlen bőrgombát is elkaphatsz akár a karórád miatt. A nagy hőségben válts át olyan kiegészítőkre, amelyek nem tapadnak szorosan a bőrödhöz: például a lazább karkötők, nyakláncok és bokaláncok jöhetnek!

 

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!