Életmód / Táplálkozás

7 dolog, amiről nem is sejtetted, hogy mikrózható

7 dolog, amiről nem is sejtetted, hogy mikrózható

Tudjuk, hogy a mikróval felmelegíthetjük az ételeket, ahogy azt is, hogy bizonyos dolgokat nem szabad beletenni. De azt gondoltad volna, hogy akad pár élelmiszer, amit – bármennyire is hihetetlennek tűnik – nyugodt szívvel betehetsz a mikróba?

Egy egész fokhagyma

Néha neked is nehezedre esik leszedni a fokhagymáról a héját, mert nagyon szorosan rá van tapadva, igaz?

Akkor legközelebb még a hámozás előtt tedd be a mikróba körülbelül 15 másodpercre, és meglátod, ezek után nagyon egyszerűen lejön róla a külső réteg.

A benne lévő víz ugyanis felmelegszik a nagy hő hatására, és lebontja a szoros kötődést a héj és a fokhagyma között.

 

Narancs és citrom

Szeretnél saját kezűleg gyümölcslevet facsarni narancsból és citromból?

A legfinomabb hatást akkor érheted el, ha a még érintetlen, szeletelés nélküli gyümölcsöket berakod a mikróba 10 másodpercre.

Ez segít abban, hogy megpuhuljanak az összetevők, és még lédúsabbá váljon a narancs és a citrom, ami a dzsúszt is ízesebbé teszi.

Érezhető lesz a különbség!

 

Keménnyé vált barna cukor

Egy ideje nem fogyasztottad, ezért a barna cukor megkeményedett, és nagyon nehéz akár csak kisebb darabokat is letörni belőle?

Szerencsére nincs minden veszve!

Nedvesíts be egy papírtörlőt, tedd a cukor mellé a dobozba, majd rakd be a mikróba 25 másodpercre.

A papírban lévő nedvesség a magas hő hatására átkerül a cukorra, ami segít, hogy puhább legyen, és könnyebben tudj törni belőle.

 

Bekristályosodott méz

A kamrában régóta áll a méz, és azt vetted észre, hogy bekristályosodott?

Próbáld ki azt, hogy leveszed róla a fedőt, és beteszed a mikróba fél percre.

Ez segít abban, hogy visszaálljon az eredeti textúrája, és ismét nyúlósabb, kristálymentes legyen.

De arra nagyon figyelj, hogy milyen üvegben van tárolva, mert műanyagot semmiképp sem tehetsz a készülékbe!

 

Egy fej hagyma

Te is utálod, amikor a hagyma szeletelése közben potyognak a könnyeid?

Számtalan módszert olvashatsz a neten, hogy megakadályozd ezt, de van egy igazán gyors megoldás.

Szimplán mosd meg, vágd le a két szélét, és tedd a mikróba 30 másodpercre, mielőtt elkezdenéd szeletelni.

A szemed azért kezd el könnyezni egyébként ilyenkor, mert a kés megsérti a hagyma sejtjeit, amelyek kiengednek magukból egy olyan gázt, ami a könnyeket idézi elő.

De a felmelegítés során ennek mértékét lényegesen le tudod csökkenteni!

 

Bab a vacsorához

Szerettél volna babfőzeléket készíteni, de elfelejtetted éjszakára beáztatni a szemeket?

Erre is gyors megoldást kínál a mikró.

Egy nagyobb edénybe tegyél vizet úgy, hogy minden csésze babra három csésze víz kerüljön.

Állítsd maximumra a mikró hőfokát, és tedd bele az edényt kb. 12-15 percre.

Ezután hagyd állni egy óráig, majd öntsd le róluk a vizet, és tegyél hozzá hideget.

Ezek után kezdheted is a főzést!

 

Baconszeletek

A mikróban még a bacont is elkészítheted úgy, hogy az finom és ropogós legyen!

Helyezd a szeleteket egy tányérra, majd fedd le őket egy másikkal, hogy a zsír ne koszolja össze a készüléket belülről.

Körülbelül egy percig hagyd melegedni, majd vedd ki: ízletes, ropogós baconszeleteket kapsz eredményül!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást