Dekor / Otthon

5+1 okos tárolási módszer: használd ki a legjobban a helyet az apró lakásodban is

5+1 okos tárolási módszer: használd ki a legjobban a helyet az apró lakásodban is

Attól, hogy nem egy óriási palotában laksz, még nem kell lemondanod arról, hogy sok ruhád legyen, vagy nem kell a cuccaid felét kidobnod, ha kisebb lakásba költözöl. Az apró helyeken is megtalálhatod az okos tárolási módszereket, és elrakhatod a dolgaidat úgy, hogy nem kell semmitől sem megválnod, mégsem tűnik majd zsúfoltnak a kis lakásod. Fogadd meg az alábbi tippeket, és sokkal rendezetteb lehet az otthonod!

Használj ki minden helyet!

A falakra általában nem úgy tekintünk, mint lehetséges tárolási felületre, pedig ha egy-két falfelületet átalakítunk, nagyon jól lomtalaníthatjuk vele a lakást.

Itt például a postát tudjuk elhelyezni, de lehet felszerelni a falra laposabb szekrényeket és pakkokat is, ahová a papírokat és a mappákat tudod rakni anélkül, hogy elől lennének, és a rendetlenség látszatát keltenék.

 

Ahová tudsz, rakj polcot!

A fürdőben felejtsd el a sima tükröt, mindenképp olyat vásárolj, ami mögött polc van, hogy bele tudd rakni a kencéidet.

Ugyanez a helyzet bármilyen másik helyiségnél – ahová tükröt veszel, lehetőség szerint olyat szerelj fel, amelynek van tároló funkciója is.

 

Az ágykeret maga legyen egy polc!

A hálószobában nagyon sok helyet spórolhatsz, ha olyan ágyat veszel, aminek az ágykerete már magában tárolásra is alkalmas.

A fejed fölé nyugodtan pakolhatod a személyes tárgyakat, de rakhatod ide a könyveidet is, vagy valójában gyakorlatilag bármit, amit szeretnél.

Így nem kell plusz polcokat szerelgetni.

 

Használd ki az ajtók belső felét is

A kisszekrények ajtajának belső oldalát általában semmire nem használjuk – szerelj fel rá tárolókat, és akasztgass oda olyan dolgokat, amelyek hasznosak lehetnek!

Ez nagyon jó módszer lehet a konyhában az edényeknél, a fürdőben a különböző tisztálkodószereknél, de még a gardróbban is a nyakkendőkkel, kalapokkal, esetleg övekkel.

 

Elégedj meg a miniatűr verziókkal

Lehet, hogy óriási fésülködőasztalt szeretnél, de ha nem fér el, akkor nem fér el – viszont egy kis széket egy apró polccal és tükörrel még mindig beszerezhetsz, ami jobb, mint a semmi.

Néha kreatívnak is kell lenni, de alapvetően nem kell mindenről lemondanod csak azért, mert kicsi a lakásod.

 

Használd ki az ágy alatti teret

Ne csak a paplant tartsd ott – ha van még helyed, akkor bármit tárolhatsz az ágy alatt, még akkor is, ha alapvetően nincsenek ott fiókok.

Bárhol lehet ágy alatti tárolókat vásárolni, amiket ha betolsz a fekvőhelyed alá, nem is látszanak, de tökéletesek lehetnek például nyárra a téli cuccoknak, és fordítva.

A lényeg, hogy olyan dolgokat tárolj itt, amelyeket viszonylag ritkán használsz.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást