5 vérfagyasztó hely a világban, ahová rettegni járnak a turisták

5 vérfagyasztó hely a világban, ahová rettegni járnak a turisták

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 vérfagyasztó hely a világban, ahová rettegni járnak a turisták

Miért rajongunk úgy a horrorfilmekért, az ijesztő történetekért, és miért keressük a vérfagyasztó helyeket a világban? Ki tudja – a borzongás iránti vágy minden esetre nagyon mélyen dolgozhat azokban, akik felkeresik az alábbi helyszíneket.

Sárga-hegy, Kína

A világ legveszélyesebb gyalogos túrájaként tartják számon, és nem is véletlenül: a Sárga-hegyre vezető ösvény kellemes hegyi túrának indul, aztán nagyon hirtelen néhány vékony deszkán egyensúlyozva találod magad a semmi fölött.

Tény, hogy a kilátás lélegzetelállító – a helyiek szerint a csúcsról nyíló panoráma maga a jutalom azért, hogy valaki fölmerészkedett a hegyen – de a helyenként éppen csak összetákolt pallókon keresztülvezető út nem tériszonyosoknak való, és még az is, aki egyébként nem fél a magasságtól, ezen az úton néhányszor biztosan végiggondolja majd az életét.

Poveglia, Olaszország

A titokzatos kísértetsziget nem csak a története, de a hozzá kapcsolódó legendák miatt is joggal került fel a listánkra: a hiedelem szerint, ha egy rossz ember meghal a világban, Poveglia szigetén ébred fel.

Ezzel együtt már igen nagy lehet az egy négyzetméterre jutó kísértetek száma, állítólag ugyanis az itt megkínzott vagy meggyilkolt emberek szelleme is a szigeten maradt, és sajnos a történelem során ők sem voltak kevesen: a szigeten a 20. században elmegyógyintézet működött, korábban pedig karanténként használták pestisek betegeknek, akik közül sokat élve temettek el.

A helyiek által csak Holtak szigeteként ismert terület a ’60-as évek óta lakatlan, de az elmegyógyintézet mellett egy börtön és egy 17. századi templom romos épülete is megtalálható itt – mind hozzájárul a hátborzongató hangulathoz.

Yeun Elez, Franciaország

A Yeun Elez mocsaras, vizes terület Bretagne területén.

A hiedelem szerint az itt csörgedező víz egyenesen a pokolba vezet, ezért az ördögűzéssel foglalkozó papok itt eresztették szabadon a démoni lelkeket, hogy azok visszataláljanak a föld alá – előbb azonban nagy, fekete kutyává változtatták őket.

A terület turisztika szempontjából még nem különösebben kiépített, de azért vonzz néhány legendákra fogékony és borzongásra vágyó kirándulót, annak ellenére, hogy egy közelben lévő nukleáris erőmű is ennek a vizét használja hűtésre.

Eilean Mór, Skócia

Skócia gyönyörű tájai közül talán nem emelkedne ki ez a kis sziget, ha a világítótorony száz éves rejtélye nem állítaná fel ma is a szőrt az idelátogatók hátán. 114 évvel ez előtt, miután a környéken elhaladó hajók jelezték, hogy nincs fény a világítótoronyban, az ide érkező felderítők a tornyot valóban üresen találták.

A tűz nem égett, a három toronyőr pedig szőrén-szálán eltűnt. A torony naplójában talált feljegyzés szerint az őrök az eltűnésük előtti napokban olyan vihart észleltek, amit soha korábban nem láttak.

A feljegyzést készítő őr hozzáteszi, hogy egyik társuk szokatlanul csendes és nyugodt volt, a másik viszont sírógörcsöt kapott. Az igazán fura azonban az, hogy az erre járó hajók a kérdéses napon csendes, nyugodt időt jelentettek.

Hogy akkor mégis mi történhetett? Soha nem derült ki, és a három toronyőr soha többé nem került elő…

Stull, Kansas, Amerikai Egyesült Államok

Lehet, hogy a pokolba vezető folyó Franciaországban található, de a pokol kapuja egy kansasi kisváros temetőjéből nyílik – legalábbis a legenda szerint.

A mendemonda úgy tartja, hogy a temetőben egy egykori boszorkány nyugszik, akinek szépsége és hatalma magát a Gonoszt is lenyűgözte, ezért újra és újra ellátogat ide, hogy meghódítsa a nő szellemét.

A temetőt éjszaka felkereső turisták árnyakról és különös, a föld mélyéből kiszűrődő suttogásról számolnak be, ám a jelenség állítólag csak a tavaszi napforduló és Halloween éjszakáján figyelhető meg, úgyhogy, ha borzongásra vágysz, érdemes ekkorra időzíteni a látogatásodat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást