5 film, ahol a mellékszereplő nagyobb sztár lett, mint a főszereplő

5 film, ahol a mellékszereplő nagyobb sztár lett, mint a főszereplő

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 film, ahol a mellékszereplő nagyobb sztár lett, mint a főszereplő

Az alábbi esetekben éppen ez történt: íme öt film – illetve sorozat – ami a mellékszereplőből nagyobb sztárt csinált, mint a főszereplőből.

Ariana Grande – V, mint Viktória

Ariana Grande napjaink egyik legsikeresebb énekesnője, aki csinos külsejével és elképesztő, négy oktávos hangterjedelmével kápráztatja el a közönséget. Ő volt az első zenei előadó, akinek első négy slágere mind a Billboard lista első helyén landolt, azt azonban kevesen tudják, hogy egy szerény mellékszereppel kezdte a Nickelodeon gyerekcsatorna egyik sorozatában.

A V, mint Viktória címszereplője az akkor már befutott fiatal sztár, Victoria Justice volt, de Ariana minden jelenetben úgy csillogott, hogy végül saját műsort adtak neki a producerek. Ma már abszolút világsztár, aki 2020 legjobban fizetett zenésze. 

 

Orlando Bloom – Gyűrűk ura

A Gyűrűk ura olyan legendás, háromrészes fantasy eposz, amely fantasztikus szereplőgárdát hozott össze és amiben remekül egészítették ki egymást a veterán, már befutott és a kezdő színészek. A két főszereplő Elijah Wood és Viggo Mortensen voltak, Orlando Bloom, a jóképű angol színész viszont a teljes ismeretlenség homályából vált egycsapásra világsztárrá és egyben szexszimbólummá.

A sikeres fantasyt egy ugyanolyan sikeres háromrészes kalandsorozat követte a Karib-tenger kalózai címmel, így Orlando bebiztosította státuszát és állócsillaggá vált Hollywood egén. Menyasszonya Katy Perry, akivel éppen gyermeket várnak. 

 

Emily Blunt – Az Ördög pradát visel

Ki gondolná, hogy két olyan nagyágyú mellett, mint az ikon Meryl Streep és a bájos Anne Hathaway, sikeresen lehet minden jelenetet ellopni, amiben az ember szerepel? Ez a lehetetlen feladat sikerült mégis Emily Bluntnak, aki olyan erős jelenségnek bizonyult a filmvásznon, hogy a brit színésznő azóta is csak briliáns főszerepeket kap.

Legutóbb a Hang nélkül című horrorfilm második részét vitte sikerre, melyet férje, a szintén színész John Krasinski rendezett.

 

Melissa McCarthy – A Szívek szállodája

A Szívek szállodája – eredeti címén Gilmore girls – olyan sorozat volt, aminek bájos karaktereit az egész világ a szívébe zárta. Lauren Graham és Alexis Bledel tökéletes választásnak bizonyult az anya-lánya duó, Lorelei és Rory szerepére, mégsem ők lettek a sorozat legnagyobb nyertesei.

A cuki szakácsot játszó Melissa McCarthy lett ugyanis az, aki azóta Hollywood egyik A-listás komikájává nőtte ki magát. A Koszorúslányok című filmje bombasiker lett, és azóta sincs megállás: a Női szervekben Sandra Bullockkal komédiázott, majd a nagysikerű Szellemirtók modern adaptációjában kapott főszerepet. 

 

Sandra Oh – A Grace klinika

A Grace klinika sajátos hangulata új szintre emelte a kórház-sorozatokat, ami nemcsak a főszereplő, Ellen Pompeo érzelmes alakításának volt köszönhető, hanem az erős mellékszereplői gárdának is, akik közül több A-listás színész emelkedett ki. Katherine Heigl és Patrick Dempsey mellett Sandra Oh volt az, akit a legkeresettebb színészek közé katapultált szerepe.

Cristina Yang karakterét olyan átéléssel alakította, hogy Sandrát a Grace klinika befejezése után sem felejtette el a tévé és ma már a Megszállottak Viadala című produkcióban csillogtatja tehetségét. Az amerikai-kanadai színésznő dél-koreai származású és ma már két Golden Globe-díjjal is büszkélkedhet.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást