5 dolog, amit tudnod kell, ha szabadtéri esküvőt tervezel

5 dolog, amit tudnod kell, ha szabadtéri esküvőt tervezel

Címlap / Szerelem / Esküvő / 5 dolog, amit tudnod kell, ha szabadtéri esküvőt tervezel

A szabadtéri esküvők itthon is egyre népszerűbbek, de mikor beleveted magad a szervezésbe, nem árt tudnod néhány dolgot. Az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha a természet lágy ölén, de bukkanók nélkül akarod kimondani az igent.

Beszélj a szertartás vezetőjével!

Mindenek előtt fontos tudnod, hogy nem minden esetben lesz könnyű dolgod, ha a szertartást is kint szeretnéd tartani.

Vannak anyakönyvvezetők, akik ebből nem csinálnak gondot, mások pénzt kérnek a kiszállásért, és olyan is lesz, aki nem viszi ki az anyakönyvet a hivatali teremből.

Az egyházi szertartásokkal hasonló a helyzet: van egyház, amely ragaszkodik hozzá, hogy a templomában bonyolítsák le a szertartást, és vannak rugalmasabb gyülekezetvezetők.

Érdemes kicsit körbekérdezni, ha pedig végképp nem megy, még mindig bérelhettek egy ceremóniamestert, aki levezényli az eseményt, ahol elmondjátok a fogadalmatokat, de persze maga a hivatalos esküvő ebben az esetben valahol máshol zajlik majd le.

 

Hangosítás

Egy nagyobb templomban, sőt nagyobb házasságkötő termekben is gyakori ma már, hogy van hangosítás, de erről érdemes gondoskodni egy szabadtéri esküvőn is, még akkor is, ha esetleg kisebb vendégsereggel számoltok csak.

A szabad térben a hang jobban elvész, és valószínűleg egyikőtök sem akarja elkiabálni a fogadalmát, ezért nem árt, ha legalább egy mikrofonról és egy hangszóróról gondoskodtok, hogy senki ne maradjon le a szertartás részleteiről.

 

Óvatosan a cipőválasztással!

Amikor a menyasszony, vagy a koszorúslányok cipőjének kiválasztására kerül a sor, érdemes gondolni a talajviszonyokra.

A zöld pázsit nagyon jól mutat a fotókon, de a tűsarok könnyen besüpped benne.

A ceremónia helyszínére, a széksorok között érdemes leteríteni egy hosszú szőnyeget, ez nem csak jól mutat, de a járás is könnyebb rajta, és a táncparkettről is érdemes gondoskodni.

Mindezek mellett is nem árt, ha körültekintő vagy, és a szabadtéri esküvőre nem feltétlenül egy óriás tűsarkút választasz magadnak, ha kényelmesen szeretnél közlekedni.

 

Hívatlan vendégek

Ha a szabadtéren tartod az esküvődet és a menyegzőt is, akkor a természet minden szépségével és nehézségével számolnod kell.

Itt és most kimondottan a bogarakra gondolunk, akik főleg az esti partit zavarhatják meg.

Néhány, az asztalokra helyezett illatgyertya segíthet, hogy kevesebben vegyenek részt a vendégeid csupasz karján tartott vacsorán, de így sem árt, ha teszel ki néhány helyre szúnyogriasztó spray-t, amivel a vendégeid, ha kell, lefújhatják magukat, és ugyanitt érdemes a csípések viszketését enyhítő krémet is elhelyezni, hogy semmi ne rontsa el a hangulatot.

 

Catering

Az ételsor összeállításakor is érdemes arra gondolni, hogy szabad ég alatt lesztek.

A különösen romlandó dolgokat érdemes kerülni, csakúgy mint azokat, amik csak frissen finomak igazán.

Ha nagyobb a vendégsereg, és nehezebb lenne kivitelezni az ételek frissen tartását, akkor érdemes beszélni egy cateringre szakosodott céggel, aki leveszi a válladról ezt a terhet.

Érdemes már az elején tisztázni velük, hogy szükségük lesz-e például áramra, hiszen akkor ezt is meg kell oldanod.

Kisebb vendégsereg és kisebb mulatság esetében esetleg megpróbálhatjátok, hogy csinosabb szendvicseket szolgáltok fel, az italokat pedig egy nagy jégládában tartjátok hűvösen.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást