5 dolog, amit akkor tanultam, amikor egy minigarzonban laktam

5 dolog, amit akkor tanultam, amikor egy minigarzonban laktam

Címlap / Otthon / 5 dolog, amit akkor tanultam, amikor egy minigarzonban laktam / 2. oldal

Ne „szabdald fel” a lakást

Egy minigarzon remekül kiszolgálja azt, aki nem vár el tőle túl sokat. Sokan esnek abba a hibába, hogy megpróbálnak több külön helységet kialakítani, én is ilyen voltam.

Elkerítettem egy függönnyel az ágyam, vettem egy könyvespolcot, amit térelválasztóként is használtam, majd rájöttem, hogy így szűkös, sötét és klausztrofób lett az életterem. Nem kell minden lakásba egy külön étkezőasztal székekkel, ha többnyire egyedül eszel a kanapén és íróasztal sem, ha nem dolgozol otthonról. 

Garzon lakás
istockphoto

Folyamatában érdemes takarítani

Azt hinné az ember, hogy minél kisebb egy otthon, annál könnyebb takarítani, de ez nem így van. Ha kevés a hely, sokkal könnyebben lesz rendetlenség vagy gyűlik össze a piszok, ezért ha pár napig nem foglalkoztam vele, olyan volt a lakás, mintha egy hónapja nem takarítottam volna.

A mosogatóm kicsit volt, egyetlen tányér és egy pohár is telinek mutatta, ezért mindig elmosogattam evés után. Nem hagytam a hétvégére a pakolást, portalanítást, mosást, mindent „folyamatában” csináltam, amikor meg kellett csinálni.

Nem volt könnyű rászokni, de hasznos, hiszen a mai napig nem fekszem le úgy, hogy ne mosogatnék el.

Kis lakás takarítása
LumiNola/istockphoto.com

Ne hanyagold el a lazítást

A szüleim házában majdnem minden este vettem egy forró kádfürdőt, illetve különleges ételeket alkottam a nagy konyhában. Itt a konyhában még egy kávéfőzés is kihívás volt, tusoláskor pedig beütöttem a könyököm forduláskor, olyan pici volt a zuhanykabin.

Ennek ellenére nem hagytam, hogy a lakás mérete negatívan befolyásolja a lazításom, csak jobban oda kellett rá figyelnem. Az egyik sarokban kialakítottam magamnak egy kis zugot párnákkal, illatgyertyákkal, ahol esténként meditáltam vagy olvastam.

Ha főzni vágytam, megbeszéltem egy barátnőmmel és nála vacsoráztunk. A lényeg, hogy nem mondtam le semmiről és máig jó szívvel emlékszem vissza a minigarzonban töltött évekre.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást