5 jel, amire figyelned kell, amikor döntést hozol

5 jel, amire figyelned kell, amikor döntést hozol

Címlap / Életmód / Egészség / 5 jel, amire figyelned kell, amikor döntést hozol

A döntéseid határozzák meg az életed, akár elismered, akár nem. Hiszen mindig van választásod, hogy balra mész vagy jobbra, egyedül vagy valakivel együtt, a hosszú vagy a rövid úton indulsz-e el. Ha úgy érzed, hogy mostanában valamiért nem találod a helyed, bizonytalan vagy, amikor döntéseket kell hoznod és már nem is tudod, hogy mire hallgass, akkor itt egy kis segítség. A jelek, amikre figyelned kell a döntéseid során. Lássuk!

Vágyak és álmok

Mindenki álmodozik. Valaki többet, valaki kevesebbet, ez teljesen normális.

Amikor döntést hozol, nem szabad elfelejtened, hogy mik az álmaid, mi az, ami visszatérően eszedbe jut, amikor elengeded a gondolataidat és hagyod, hogy arra szárnyaljanak, amerre csak akarnak.

Ezek ugyanis tudat alatt vezetnek affelé, ahol igazán lenni szeretnél, amit szeretnél elérni, így ha egy fontos döntés előtt állsz, gondold végig, hogy az álmaid mennyire befolyásolnak, hova tolnak inkább és mit mondanak, merre indulj.

Ösztönök

Főleg a nőknél fontos és elkerülhetetlen, hogy a döntések esetén beszéljünk az ösztönökről. Hatodik érzék, női megérzés, bárhogy is hívjuk, valahol ott bujkál bennünk, résen van és figyel.

Ha úgy érzed egy döntés során, hogy legbelül mégsem ezt kéne tenned, nem tudod megmagyarázni, de valami azt súgja, hogy mégis a másikat válaszd, akkor érdemes legalább hezitálni és megpróbálni rájönni, hogy mi is lehet ez a belső hang.

Mit mond és miért. Hiszen nők vagyunk, a megérzéseink már sokszor bejöttek, nem igaz?

A belső kör

Azt lehet, hogy már az évek során megtanultad, hogy a legjobb, ha a fontos döntésekben nem hallgatsz mindenkire, nem beszéled meg az összes ismerősöddel az összes körülményt, de a döntéshozatalt és az ezzel kapcsolatos érzéseidet egy-két fontos emberrel viszont megosztod.

Ha úgy érzed, hogy te biztos vagy a döntésben, az a néhány ember, akiben megbízol és akinek fontos számodra a véleménye pedig egybehangzóan mást mondanak, akkor érdemes egy kicsit halogatni a döntést, hátha nekik van igazuk.

Lehet, hogy más szemszögből látják a kérdést, te valamit nem veszel észre vagy csak nem akarod meglátni, a lényeg, hogy ha bízol bennük és azért osztottad meg velük a problémáidat, hogy segítsenek, akkor hagyd, hogy segítsenek és csak ezután hozd meg a döntésed.

Tagadás

Sokszor azért hozunk döntést az életben, mert valamit el akarunk kerülni, valami elől menekülünk vagy egyszerűen csak úgy érezzük, hogy ez az egyszerűbb megoldás.

Ha úgy érzed, hogy egy ideje kerülgetsz egy témát, próbálod tagadni a létezését és egy gyors döntéssel akár meg is szabadulhatnál tőle, akkor azért aludj rá még néhányat.

Sose dönts pusztán azért, mert ez az egyszerűbb út, mert így könnyen megszabadulhatsz valamitől, ami már régóta zavar.

Próbálj meg e helyett rájönni az okára, hogy mi bánt igazán és ennek ismeretében válts és változtass. Lehet, hogy hosszabbnak tűnik majd az út, de hosszútávon jobban jársz majd.

Intő jelek

Talán túl sokszor is előfordul az életben, hogy a döntéseinket az égi jelekkel magyarázzuk, azaz így próbálunk igazolást nyerni ahhoz, hogy jó döntést hoztunk.

Azért nehéz a kérdés, mert ezek a jelek igazán csak mindig egy-egy döntés után válnak teljesen tisztává, addig van, hogy csak belemagyarázod a véletlenekbe, hogy minden azért történik, hogy téged támogasson.

Ha eközben belül mégis azt érzed, hogy nem ezt kellene tenned, hogy szinte már fizikai jelei vannak a belső tiltakozásodnak, akkor próbáld meg észrevenni, hogy mit üzen a tested és ne hagyd magad becsapni holmi égi jelekkel, amik lehet, hogy utólag nézve teljesen máshova vezethettek volna, mint ahol lenned kell.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást