Életmód / Pénz és hivatás

40 éves korodra legalább ennyi megtakarításodnak kell lennie

40 éves korodra legalább ennyi megtakarításodnak kell lennie

Még nincs közel a nyugdíj, de azért már nem is az a helyzet, hogy akkor mondunk fel a munkahelyünkön, amikor akarunk. Negyven éves korunkra elértünk életünk feléhez és innentől már egyre kevésbé leszünk aktívak. Ezért – ha eddig nem is tettük – innentől már nagyon oda kell figyelnünk a megtakarításainkra. Negyven éves korodra legalább ennyi félretett pénzednek kell lennie, a pénzügyi szakértők szerint.

Minimum három hónapnyi megtakarítás

Vannak adott kiadások, amiken nem tudunk spórolni. Ilyen a hiteltörlesztő, biztosítások (autó, lakás) rezsi, étel, benzin vagy bérlet. Bármi történik, ezeket ki kell fizetnünk. Ha beüt a krach és például váratlanul elveszítjük állásunkat, minimum három hónapnyi fizetésünkkel kell rendelkezzünk ahhoz, hogy talpon tudjunk maradni bevétel nélkül. Hogy miért pont három havi megtakarítás?

A szakemberek szerint átlagosan ennyi időbe telik, mire egy negyven éves ember újra el tud helyezkedni.

Természetesen ahogy öregszünk, az az idő, amit álláskereséssel töltünk, egyre hosszabbá válik.  Ezért van az, hogy ötven éves korunkra minimum hat hónapnyi fizetésünket kell félretennünk ahhoz, hogy relatív biztonságban érezzük magunkat. (Hiszen előfordulhat, hogy még tovább tart a munkakeresés, mint gondoltuk.)

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

1 2

4 hozzászólás

 • Avatar
  MelegElod
  2020.10.16., 23:45

  Há a példa is egy vicc! 400.000 80%-a 320.000.
  80.000-ből éljenek meg ketten a hónapban? van hely ahol a rezsi több, de a jövedelem valóban 400.000 körül van. …és akkor nem eszik, vagy kikukázza magának az élelmet és ruházatot? Ez most komoly? Szerintem ezt a szerző nem gondolta át.

  Válasz
  • Avatar
   Kitti
   2020.10.17., 18:05

   Ennek az összegnek a 80 százalékára lesz szükségetek időskorban ahhoz, hogy ne kopjon fel az állatok.
   Tehát 320ezerre…

   Válasz
 • Avatar
  RUDI
  2020.10.17., 07:06

  Remélem A megtakarítást nem forintban gondolod , mert ha igen , jön Matolcsi elvtárs és annyi a megtakarításnak !

  Válasz
 • Avatar
  Zsuzsanna Gyongyosi
  2020.10.17., 07:33

  Ez egy totál idióta cikk. Hogy tudna félretenni az az ember, aki minimálbérért dolgozik, meg közfoglalkoztatottként, meg aki munkanélküli, meg a rokkant beteg (különösen az, aki fiatal korától beteg)?

  Válasz

Írj egy hozzászólást