Pénz és hivatás

5 felesleges kiadás a mindennapokban, amiről még csak nem is tudsz

5 felesleges kiadás a mindennapokban, amiről még csak nem is tudsz

Te is igyekszel minél többet spórolni, és nem szívesen szórod feleslegesen a pénzt? Akkor érdemes a részletekre is odafigyelned, ugyanis az alábbi öt módon nagyon sok pénzt veszíthetsz el úgy, hogy még csak észre sem veszed!

Bankkártyával kapcsolatban

Jó, ha odafigyelsz arra, hogy havi szinten hányszor és mekkora összeget veszel fel a bankszámládról.

Általában havi egy készpénzfelvétel ingyenes, de lehet kérvényezni a kettőt is; viszont ezekre az alkalmakra érdemes időzíteni a nagyobb összegeket, hiszen minél több készpénzt veszel fel, annál több a kezelési költség is.

A bank szintén levon pénzt azért, ha sms-értesítést kapsz a pénzmozgásokról, ez havonta akár 1000 forint feletti összeg is lehet.

Ugyanez igaz arra, ha például nem a neten, hanem személyesen utalsz a bankból valakinek, ez ugyanis szintén többe kerül.

 

Kábeltévé

Több ezer forintot fizetsz azért, hogy számtalan tévécsatornát elérj, de közben nem is nézel olyan gyakran tévét? Sőt, sokszor a neten nézed meg a kedvenc sorozatod legújabb epizódját?

Akkor érdemes lemondanod az előfizetést, ugyanis egy antenna segítségével nagyjából 10-12 alapcsatornát be tudsz fogni, ingyen.

Ehhez pedig inkább egy streaming szolgáltatás előfizetést érdemes választanod, amin havi 1500-2000 forintért cserébe számtalan sorozatot, filmet nézhetsz meg, a kínálat pedig folyamatosan bővül.

Így kedvedre nézheted meg őket, amikor és ahányszor kedved támad hozzájuk.

Sőt, családon belül akár több emberrel is megoszthatod az előfizetésed, így az összeg még kisebb lehet.

 

A zöldségek és gyümölcsök

Az előre felszeletelt, légmentes csomagolásban árult zöldségek, sőt, még a reszelt sajtok is időt spórolnak meg neked a konyhában, de a pénztárcádat cserébe nem is igazán kímélik.

Ezek mindig drágábbak, mint ha csak szimplán egy-egy darabot vennél meg a polcokról, és utána te magad szeleteled fel őket főzés közben.

Hosszabb távon az utóbbi módszerrel sokkal jobban jársz, hiszen éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatsz magadnak ezzel.

Sőt, szinte mindenből érdemesebb a nagyobb kiszerelést venned, hiszen néha épp azért kerül valami több pénzbe, mert kisebb helyet foglalnak a konyhában.

 

Tényleg a márka?

Amikor gyógyszert veszel, te is hajlamos vagy azt választani, amelyikről már hallottál a tévében vagy egy reklámplakáton?

Érthető, hiszen sokszor azt gondoljuk, hogy ami híres, valószínűleg jobb is.

Pedig sok esetben egy olcsóbb, kevésbé ismert márka ugyanazon hatóanyagokból készül, és legalább annyira hatásos is.

Ezért amikor gyógyszert veszel, érdemes megkérdezned az ott dolgozókat, esetleg a háziorvost, hogy mi a véleménye az adott márkáról, és mit javasol.

Könnyen lehet, hogy így több ezer forintot is megspórolsz egyetlen vásárlás alatt.

 

Bedugott töltő

Nem titok, hogy egy bedugva felejtett töltő áramot fogyaszt, de sokszor nem foglalkozunk vele, hiszen nem látjuk, pontosan mekkora összegről van szó.

Pedig ez igenis sokba kerülhet.

Amerikában például az így áramon felejtett eszközök éves szinten 19 milliárd dollárt hoznak az áramszolgáltatóknak, pedig csak a feleslegesen bedugva felejtett tárgyakról beszélünk.

Mostantól kezdve, ha már látod, hogy feltöltődött a telefonod, rögtön húzd ki a konnektorból, és ha a hétvégére elutazol, mindent áramtalaníts.

Bizonyos idő elteltével te magad is észreveszed a csekkeken, hogy kevesebb összeget kell befizetned.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást