Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van – Megtakarítás nélkül is!

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van – Megtakarítás nélkül is!

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van – Megtakarítás nélkül is!

Ha valamit megtanultunk az elmúlt hónapokban, akkor az az, hogy a megszokott életritmusunkat egy előre nem látható helyzet pillanatok alatt és fenekestül felboríthatja. Ha ilyenkor legalább az anyagiak miatt nem kell szorongani, az máris hatalmas segítség – de mit tegyünk, ha nincsenek megtakarításaink, vagy az elmúlt időszakban fel kellett élnünk az összeset? (X)

Az anyagi biztonság első lépése

A szakemberek azt javasolják, hogy mindig legyen legalább 3 hónapnyi bevételednek megfelelő, azonnal mozgósítható tartalékod, és valamilyen lekötés, megtakarítás formájában. Mindemellett jó, ha 6-12 havi bevételednek megfelelő spórolt pénzzel is rendelkezel.

Ennyi pénzt összerakni azonban időbe telik, sokaknak akár egész hosszú időbe is – arról nem is beszélve, hogy ha sikerül összetenned az összeget, elég egy betegség, egy baleset vagy bármi hasonló, és a sok hónapos spórolás eredménye máris füstbe ment.

Éppen ezért a pénzügyi tanácsadók szerint nem innen érdemes indítani: az anyagi biztonság legelső lépése ne a megtakarítás legyen, hanem a biztosítás.

Így már akkor is nyugodtan alhatsz, ha még nincs elegendő pénzed félretéve, ha pedig beüt egy váratlan helyzet, nem rögtön az utolsó tartalékaidhoz kell nyúlnod, mert megtakarítás nélkül is van fedezeted.

Biztonságban, akár holnaptól

Legyen szó egy balesetről, vagy akár olyan krónikus betegségekről, mint például a hazánkban sajnos nagyon gyakori szívinfarktus, az Allianz kiegészítő kockázati biztosításai gondoskodnak róla, hogy a családodat akár már a jövő hónaptól anyagi biztonságban tudhasd akkor is, ha nincsenek megtakarításaid.

Így egy hosszabb kórházi tartózkodás vagy egy műtét miatti többletköltségeidet is pótolni tudod, és a váratlan helyzetben tudtok egymásra, a gyógyulásra koncentrálni, anélkül, hogy a családi kassza miatt kellene szoronganotok.

A kiegészítő biztosítás az Allianz Életprogramok, Életprogramok Euró és Gondoskodás Programok mellé választhatóak, így egyszerre gondoskodhatsz a megtakarításaidról hosszabb távon, és az azonnali anyagi biztonságodról. Bármelyik Életprogramot választod is, szakértői segítséggel választhatod ki a céljaidnak megfelelő befektetési eszközöket, melyeket később szabadon változtathatsz. Közép és hosszú távra egyaránt kínálnak jövedelmező befektetési lehetőséget, ráadásul most a nemrég bevezetett távoli ügyfél-átvilágítással még a személyes találkozót is kiiktathatod.

rfphoto/depositphotos.com

Előre a nagyobb célok felé

Ha egy baleset, betegség vagy akár műtét lehetősége nem lebeg éles kardként az anyagi biztonságotok felett, nem kell mindig egy kisebb-nagyobb összeget a párnacihában tartanod azért, hogy ilyen helyzetben is talpon maradjatok. Ha az ilyen helyzetek farkasfogát egy jó biztosítással kihúzod, akkor a félretett pénzednek nem kell haszon nélkül parkolnia valahol, és a rövidebb-hosszabb távú terveid megvalósítására fordíthatod ehelyett.

Új autó, nyaralás, gondtalan nyugdíjas évek vagy egy kertes ház? Bármelyikre vágysz is, az Allianz-nál segítenek megtalálni hozzá a megfelelő befektetési eszközöket, a kiegészítő biztosításokkal pedig már az előtt biztonságban tudhatod a családodat, hogy megtakarításokat halmoznál fel.

Az elmúlt hónapok megtanították nekünk, hogy nem láthatunk mindent előre – de azt is, hogy az előre tervezésen és az anyagi biztonságon múlhat, hogy egy vészhelyzetet lehetőségként élünk meg a lazításra, a kikapcsolásra, vagy futótűznek látjuk, ami felemészti a hosszabb távú terveinket, és álmatlan éjszakákat okoz egy amúgy is feszült helyzetben.

Hogy nem várt helyzetekkel fogsz még találkozni, az szinte elkerülhetetlen. Várd őket felkészülten, várd őket biztonságban!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást