4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra – De csak kevesen tudják

4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra – De csak kevesen tudják

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra – De csak kevesen tudják

Manapság már nem sok olyan embert ismerünk, aki ne regisztrálta volna magát a Facebookra. Érthető, hiszen megkönnyíti a kapcsolattartást, rengeteg információval lát el minket, sőt, a számunkra fontos eseményekről is értesülünk a segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődő világban már munkaeszközzé vált a közösségi média, és még állást is találhatunk rajta. Azonban fontos tudni azt, hogy nem szabad az egész életünket nyilvánosság elé tárni a Facebookon: az alábbi dolgokat soha ne tedd ki az adatlapodra, mert csak rosszul jöhetsz ki belőle!

A kapcsolatod bizonyos részleteit

Az elmúlt években statisztikák bebizonyították, hogy a Facebook egyike a leggyakoribb válóokoknak, több dolog miatt is. Épp ezért nagyon fontos odafigyelned arra, hogy ne posztolj részleteket a kapcsolatodról a közösségi oldalra.

Nem kell a régi munkatársaidnak tudniuk, milyen becenevet találtál ki a pasidnak, ahogy azt sem kell mindenki tudtára adnod, ha épp rosszban vagytok, és egy időre szünetet tartotok. Nagyon sokan ugyanis minden apró részletet megosztanak az adatlapjukon, így gyakran megesik, hogy mindent tudsz egy olyan ember szerelmi életéről, akivel élőben maximum egyszer futottál össze.

Ráadásul már csak azért sem szabad ezeket közzé tenni, mert könnyen el is veszítheted a partnered tiszteletét és bizalmát.

 

Nem szabad mindent kommentelni

Fontos odafigyelni arra, milyen hozzászólást írsz egy bejegyzés alá, és az sem mindegy, pontosan milyen posztról van szó.

Egy rosszul elsütött viccel ugyanis nem csak megbánthatsz másokat, de akár a jövődet is negatív irányba formálhatod. Számtalanszor előfordult már, hogy valaki kitett egy bántó posztot a falára, nem gondolva arra, hogy ezt a főnöke is láthatja; a beállításoktól függően néha még akkor is, ha nem ismerősök a Facebookon. De arra is volt példa, hogy valaki olyan dolgokat lájkolt be az oldalon, amit későbbi munkakeresése során az interjúztató is látott, és emiatt be sem hívták beszélgetésre.

Ezek után talán mondanunk sem kell, de az is fontos, hogy ne panaszkodj a közösségi médián az aktuális munkahelyedről, mert ez is eljuthat egy pletykásabb kollégán keresztül a vezetőségig.

 

A pontos lakhelyed

Azzal nincs semmi gond, hogy kiteszed az adatlapodra, melyik városban élsz, és az sem probléma, ha nyaraláskor feltünteted, épp hol pihensz.

Azonban soha ne tedd közzé, hogy konkrétan melyik utcában, melyik házszám alatt élsz, és olyan képet se tegyél ki, amin a lakásod előtt állsz!

A modern technológia világában már a tolvajok is használják az internetet, és ha tudják a konkrét lakcímedet vagy felismerik az épületet, és látják, hogy nem vagy épp otthon, könnyen be is törhetnek hozzád.

Ez egyáltalán nem játék, ezért bőven elég, ha csak a közeli barátaid, rokonaid tudják, hol laksz pontosan!

 

Az anyagi helyzeted mindig tabu

Az anyagi helyzetedet mindig tartsd meg magadnak, hiszen semmilyen előnnyel nem származik az, ha mások is tudnak róla.

Persze azt nyugodtan elárulhatod, ha előléptetést kapsz vagy új munkahelyen kezdesz dolgozni, de érdemes várnod pár hetet, mielőtt az egész világgal tudatod a híreket.

Ami viszont nagyon fontos, hogy sose posztolj képet a bankkártyádról, sem pedig arról, ha valaki nagyon drága ékszerrel vagy egyéb tárggyal lep meg.

A tolvajok figyelmét ugyanis felkeltheti az, ha gyakran posztolsz ilyeneket!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást