Életmód / Receptek / Táplálkozás

Ez történik a testeddel, ha egy hónapig nem fogyasztol alkoholt

Ez történik a testeddel, ha egy hónapig nem fogyasztol alkoholt

Először is, érdemes leszögezni, hogy a pozitív hatások emberről emberre változnak, hiszen nem mindegy, hogy egyébként a mindennapokban mennyi alkoholt fogyasztasz. Az átlagos javaslatok általában úgy szólnak, hogy napi egy ital nőknek, napi két ital férfiaknak még egészséges, de sokszor azt tapasztalja az ember, hogy már ez is sok lehet.

Nagyobb pozitív hatásokat fogsz érzékelni, ha egyébként gyakran fogyasztasz alkoholt, mint akkor, ha egyébként sem vagy nagyon iszogatós típus.

A nagy mennyiségű alkoholfogyasztásnak rengeteg hátránya van, azon túl, hogy az egészséget összességében károsítja, még megnöveli az olyan rákfajták kialakulásának kockázatát is, mint a feji daganatok, a szájrák, a nyak és a nyelőcső rákos elváltozásai, a máj-, mell-, vastagbél- és végbéldaganatok kialakulása. Nem is olyan hülyeség tehát belekezdeni egy teljes száraz hónapba, ha úgy érzed, hogy a szervezetedre ráférne egy kis pihenő.

Azok, akik egyébként nem isznak sok alkoholt, szintén nyerhetnek az egy hónapos megvonással: többek között pszichológiai szinten érezhetik úgy, hogy ők kontrollálják az egészségüket, és meg is tesznek érte mindent, büszkék lehetnek, hogy tartják magukat egy kitűzött cél felé.

Ami a testi változásokat illeti, az eseti alkoholfogyasztók nagy különbséget nem fognak érezni, hiszen egyébként sem terhelik a szervezetüket különösen nagy mennyiségű alkohollal, pláne nem rendszeresen, így valójában maximum annyit vehetnek észre, hogy nincs több másnap, vagy nincs több alkoholfogyasztás utáni érzékeny gyomor.

Azok azonban, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, a pszichológiai hatásokon kívül a testükön is érezhetik a változást: energikusabbak, kipihentebbek lesznek, jobban tudnak koncentrálni, pihentetőbb lesz az alvásuk, és akár még súlyvesztés is megkezdődhet náluk. Gyakori ugyanis, hogy valaki nem érti, miért nem tud fogyni, amikor jól eszik, és rendszeresen edz, aztán kiderül, hogy túl sok alkoholt fogyaszt, ami nem más, mint üres kalória.

De min is segít pontosan az, ha 30 napig elhagyod az alkoholt?

Oldalak: 1 2

4 hozzászólás

 • Avatar
  Zoli
  2021.03.02., 15:53

  Fogyasztol????? Úristen!

  Válasz
 • Avatar
  Varga Lajos
  2021.03.02., 16:05

  “nem fogyasztol”. Hát mi a tököm van itt ? Újságírás ? Hol ?

  Válasz
  • Avatar
   Thomas
   2021.03.02., 16:48

   Ha nem iszol, kiszáradsz. Ha kiszáradsz, meghalsz.
   Ha nem fogyasztol, kövér maradol. Ennyi. 🙁

   Válasz
 • Avatar
  Pistike
  2021.03.02., 16:14

  LOL! Ekkora a baj, hogy már a takarító néni írja másodállásban a cikkeket? Nincs ott egy felelős szerkesztő, akit ki lehetne rúgni?

  Válasz

Írj egy hozzászólást