A legcsodásabb ízek nem önmagából a húsból, hanem a fűszerekből származnak – pl. az alábbi hat, tökéletes páctól, amit persze – étrendedtől függően – bármilyen formában bátran kipróbálhatsz. A pácolást illetően van néhány alapszabály, függetlenül attól, hogy húst, vagy húshelyettesítőt szeretnél ízesíteni.
De mi kell a tökéletes páchoz? Először is szükség van a páchoz valamilyen zsiradékra, ami egyfajta vivőanyagként működik a sütés során: általa jobban bejutnak a fűszerek, az aromák a sejtek közé, ráadásul az olaj elzárja a levegőtől az alapanyagokat, így még ízesebbek lesznek sőt, ebből adódóan nem száradnak ki, tovább elállnak. Szükség van egy savas anyagra is, ugyanis a savtartalom segít részint az ízesítésben, részben pedig abban, hogy a rostok fellazuljanak. Végül, de korántsem utolsóként szükség van a fűszerekre, amik lehetőleg minél aromásabbak, frissebbek legyenek.