Visszafogott és elegáns: ezekben a színekben fogunk tündökölni 2024-ben 

Visszafogott és elegáns: ezekben a színekben fogunk tündökölni 2024-ben 

Címlap / Stílus / Divat / Visszafogott és elegáns: ezekben a színekben fogunk tündökölni 2024-ben 

A Pantone® Color Institute szakértői szerint a 2024-es év színei érzelmeket és nosztalgikus hangulatot varázsolnak a mindennapjainkba, miközben a változás és a pozitív életszemlélet felé mutatnak. 

Az aktuális színpaletta árnyalatai egyszerre árasztanak meleg és ismerős hangulatot, miközben a szabadság érzetét keltik és egy új kezdet felé mutatnak. A választás során nagy hangsúlyt helyeztek a kreatív potenciálra, avagy az inspirálásra, lehetővé téve, hogy a színek által újragondoljuk, más alapokra helyezzük jövőnket.

A divatban ezúttal is az egyéniség kifejezése került a központba, amit az öröm és a kényelem érzése tesz teljessé a színek által. 

Leatrice Eiseman, a Pantone® Color Institute ügyvezető igazgatója szerint, „A 2024-es tavaszi New York Fashion Week színei a szabadság érzését hozzák majd el. A színek megnyitják a képzeletet, felerősítik és felszabadítják egyedi művészi kifejezőkészségünket. Lehetővé teszik számunkra, hogy új, találékonyabb módon fejezzük ki önmagunkat. A színek harmonikus keveréke a kortárs stílusnak és az ismerős árnyalatoknak harmóniáját hozza létre. Ezek a tónusok új értelmezést nyernek, miközben nosztalgikus emlékeket idéznek fel a múltból és reményt sugároznak a jövő felé.”

Úgyhogy nem mondhatjuk, hogy ne lenne kellően komplex, szívhez szóló és bátorító az üzenet, amit a színeknek tulajdonít a Pantone csapata.

Thom Bradley/unsplash.com

De pontosan milyen árnyalatokról van szó?

A megnevezések között olyan fantázianeveket találunk, mint a:

  • Rooibos Tea
  • Watercress
  • Chambray Blue
  • Orangeade
  • Desert Flower
  • és a Pastel Lilac.
Rawpixel/istockphoto.com

A Rooibos tea egy testes, vörös, gazdag barnás árnyalat, fás jegyekkel, a Vízitorma frissítő borsos zöld, élénk hangsúllyal. A Chambray kék egy élénkített farmerkék, amely könnyed és vitalitást áraszt. A Narancsszörp picit csípősnek titulált, vörös-narancssárga árnyalat, a Sivatagi virág meleg és vonzó rózsaszín. A Pasztell lila a lágy és púderes levendula árnyalatot hivatott közvetíteni. 

Az előrejelzések szerint ezek az árnyalatok uralják majd a színpalettákat, azonban még más izgalmas, de hasonlóan hívogató és lágy tónusok is felbukkannak a kínálatban. Ilyen a Marlin fantázianevet viselő árnyalat, ami egy igazán lágy kék, vagy a Lemon Drop, ami a meghatározás szerint „cukorral bevont citromcsepp”, számunkra viszont egy igazán kellemes, sötétebb pasztell sárga. A földszínek kedvelői is örülhetnek, ugyanis a barnák és szürkék is divatban maradnak. A Mushroom egy földes-szürkés, halványbarna, míg a Quiet Shade, a csendes árnyék egy valóban árnyékos, védelmező szürkés árnyalat. 

Az előrejelzésekből úgy tűnik, hogy 2024-ben az alapvetően semleges, lágy és visszafogott árnyalatok hódítanak.

Az esztétikum és a pozitív megerősítés lesz a fő irányvonal, ami szinte üdítően hat az elmúlt évek kifejezetten élénk és vibráló, szemkápráztató színei után. A divat és talán minden egyéb terén is a minimalizmus, valamint az egyszerűség irányába mozdulunk el. A pasztellszínek által nyugalmat és harmóniát sugárzó év elé nézünk, a hangsúly pedig várhatóan inkább a textúrákra és a kifinomult részletekre kerül majd. 

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!