2023 slágere az épített medence

2023 slágere az épített medence

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 2023 slágere az épített medence

Mindenki saját épített medencére vágyik a kertbe, hiszen ez végtelen szórakozási, valamint kikapcsolódási lehetőséget kínál a család számára. Nem véletlen, hogy az utóbbi években nagymértékben megnőtt az épített medencék kereslete. (x)

Hiába tehát a hatalmas árkülönbség a hagyományos medencékhez képest, az emberek egy igen nagy része mégis belevág az építésbe. A végeredmény pedig persze magáért beszél. Ebben a cikkben az idei év nagy slágeréről lesz szó részletesebben. 

Az új trend 

Bár az épített medence saját kezűleg is megoldható, aki hosszabb távon gondolkodik, annak nem árt előre tervezni és szakember segítségét kérni. Egy igazán jó tervezés élmény- és világításelemeket is tartalmaz, hiszen ezek nélkül nem medence a medence. Az innovációk azonban ezen a piacon is jelen vannak, így folyamatosan új trendek alakulnak ki, amiket szintén nem árt áttanulmányozni, mielőtt medencében gondolkodunk. Mindegy, hogy új építésről van szó, esetleg egy régi felújításáról, a trendeket már csak azért is jó követni, mert így a medence is megújulhat, nem lesz túl unalmas és érdektelen. 

A minimalizmus nem csak a beltéren vált népszerűvé, hiszen a medenceiparban is sikerült utat törnie magának. Ennek köszönhetően a tiszta vonalak és az egyszerű formák vették át a korábbi stílusjegyeket, ma már a legtöbben elegáns és modern csobbanóra vágynak, amely remek kiegészítője lehet az udvarunknak. A minimalista tervezés ettől függetlenül tartalmazhat például téglalapokat, köröket, semleges színeket, valamint textúrákat, amelyek szinte minden környezetbe remekül passzolnak. 

A medencék esetében teret hódítottak a természetes anyagok, mint a kő és a fa, hiszen ezek melegséget és szépséget kölcsönöznek a kert számára. Az épített változatok esetében egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a különféle élményelemek, mint a buborékfújók a vízesés, vagy éppen egy szökőkút. Ezek a kellékek nemcsak mutatósak, hanem megnyugtatóak és szórakoztatóak is egyben.

A medence fóliázása és csempézése 

Más kérdés, hogy ki és milyen medencében gondolkodik. Akadnak olyanok, akik az egyszerűségre törekszenek, de akik hosszabb távra gondolkodnak, azok bizony nem felejtik el a fóliázást és a csempézést sem. Előbbi megóvja a medence alapját a nedvességtől, sokkal tartósabb és biztonságosabb lesz tőle a csobbanó. 

A fóliázáshoz pár napra van szükség, hiszen először a szerkezetre egy geotextília kerül, amely megóvja a fóliát a mechanikai sérülésektől. Ezt követően jöhet a medence peremére rögzített fólia bádog, majd a forró levegős hegesztés, amivel a fóliát a szerkezetre fixálják. Talán ez az egyik legfontosabb lépése egy új medence építésének. 

Milyen előnyei vannak egy épített medencének? 

Vannak olyan dolgok, amik egy felszín feletti vagy félig süllyesztett medence esetében nem megoldhatóak. A modern megoldások tehát kizárólag épített medencénél valósíthatóak meg. Ez magával hozta azt, hogy a 2023-as év hatalmas slágere lett ez a típus, aminek számtalan előnye van a műanyag medencékkel szemben. Nemcsak tartósabb, de növelhetjük vele az ingatlan értékét, emellett teljes mértékben testre szabhatóak, így nagyobb tervezési rugalmasságot eredményeznek. Megfelelő karbantartással egy életen át kitartanak.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!