Mit várunk 2021-től? Így alakultak át az újévi fogadalmaink

Mit várunk 2021-től? Így alakultak át az újévi fogadalmaink

Címlap / Életmód / Lélek / Mit várunk 2021-től? Így alakultak át az újévi fogadalmaink

Bár a 2020-as évünk csupa eddig nem tapasztalt, nehézségekkel teli helyzetet hozott elénk, azért jó pár pozitív hatása is van az elmúlt egy évnek. Például, hogy egy értékteremtőbb irányba változtak a 2021-es fogadalmaink!

Márciusban hirtelen fenekestül felfordult a világ. Míg 2020 elején még nem okozott gondot, hogy pár óra alatt másik országba vagy akár másik földrészre jussunk, a koronavírus terjedésének hatására a világ legnagyobb országai is pillanatok alatt zárták le határaikat és került mindenki karantén alá. Ahogy bezárkóztunk, a napokból hetek, a hetekből hónapok lettek és kezdett minden átértékelődni.

A korábbi természetesnek tűnő szabadságunk, a családunkkal töltött idő mennyisége és milyensége, de még a természetesnek vett egészségünk is új látásmódot kapott. Nem csoda hát, hogy az új évre valahogy legtöbben már más célokat fogalmazunk meg.

Már nem az a legfontosabb, hogy megvehessük magunknak a legjobb autót vagy a legdrágább szetteket.

Inkább az, hogy a családunk egészséges legyen, megmaradjon a munkánk és a szeretteinkkel együtt sikeresen átvészeljük ezt a nehéz időszakot is. Szóval nézzük, hogy alakult át legtöbbünk 2021-as fogadalom listája!

Kevesebb külsőség, több önismeret

Az otthon töltött időszakban ráébredhettünk, hogy hiába vagyunk tökéletesek kívül, az nagyon kevés ahhoz, hogy belül rendben legyünk magunkkal, hogy igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben külső visszaigazolások nélkül is.

A családon belüli konfliktusokat sem akarjuk már annyira szőnyeg alá söpörni, hiszen minden nap együtt vagyunk, így muszáj a megoldásra törekednünk ezzel kapcsolatban is. 

Egyre többen kezdünk önismereti könyveket lapozgatni, esetleg pszichológus, szakember segítségét kérni abban, hogyan tudjuk maximális elfogadni és megszeretni önmagunkat. Hiszen ha foglalkozunk a lelkünkkel, szembenézünk a démonjainkkal, belső harmóniát teremtünk, akkor bárhol is legyünk, még az sem fog zavarni minket, hogy be vagyunk zárva a lakásba vagy hogy a párunk rendetlenséget hagy maga után. Hiszen a belső béke külső békét eredményez. 

Olezzo/istockphoto.com

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»