2020-as toplista: ez a 10 kültéri megoldás került a legnézettebbek közé

2020-as toplista: ez a 10 kültéri megoldás került a legnézettebbek közé

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 2020-as toplista: ez a 10 kültéri megoldás került a legnézettebbek közé

A Houzz magazin rendszeresen összegyűjti a legnézettebb toplistáit – ezúttal a kültéri megoldások kerültek sorra. Az elmúlt negyedévben feltöltött teraszfotók azt mutatják, hogy a legtöbb háztulajdonos szerette volna otthonossá, és az egész évben használható térré varázsolni az otthonához tartozó külteret. A népszerű szabadtéri tereket elegáns kerítésekkel, modern bútorokkal, pergolákkal, kandallókkal, tűzhelyekkel és burkolt felületekkel bolondították meg a tervezők – de melyek voltak közülük a legnépszerűbbek?

Privát szabadtér

A tizedik legjobb teraszban a legtöbben a privát megjelenést díjazták, amit elsősorban a kerítésnek köszönhetnek a tulajdonosok. A különféle méretű, vízszintes deszkákkal díszített kerítés dekorációs értékéhez némi extrát ad hozzá, hogy a lécek mérete lentről felfelé csökken. Így sikerült különlegessé varázsolni az alapvetően egyszerű, sokat takaró megoldáshoz.

Modern udvar

Hihetetlenül modern ez a kaliforniai, udvarral egybekötött terasz, aminek az alaphangulatát a túlméretezett járólapok, a hosszú, egyenes vonalú tűzhely, a rácsos teraszkialakítás, a kert közepén álló szobor és persze a kilátásra összpontosító hangsúly biztosítja. Az i-re a pontot a puha, kényelmes székek és a csodálatos növények teszik fel.

Pergola alatt

A pergolák praktikussága alighanem megkérdőjelezhetetlen: nem csupán látványban utolérhetetlenek, kellő mennyiségű árnyékot biztosítanak a kint tartózkodáshoz. A nyolcadik helyen álló teraszhoz tartozó pergola faoszlopai az otthoni külső építészeti részleteket tükrözik vissza, míg a kerítésen lévő vízszintes deszkák összetétele mélységet, árnyékot és privátszférát biztosít a tulajdonosok számára. 

Fészek a Sziklás-hegységben

Alighanem sokan vágynak ilyen kilátásra a teraszukról, ám csak keveseknek adatik meg, hogy a házuk előtt a Sziklás-hegység tűnjön fel, teljes pompájában. Sokat nyomott a latban az értékelés során a látvány, de azért inspiráció is akad bőven a kialakítást tekintve. A rusztikus megoldások, mint amilyen a fém, a fa és a kő ötvözete, egyfajta különleges tábori stílust kölcsönöz ennek a terasznak. A körülmények ellenére a kényelem sem hiányzik: a párnákkal ellátott, masszív bútorok, a barátságos elrendezés és a tűzhely tökéletes összhangot teremt.  

Hygge ihletésű terasz

Hatodik a sorban ez a modern otthon tartozó, hygge stílusú terasz. Az elnevezés a kényelemre, otthonosságra utal – mindezért a zárt elrendezés, a sok-sok párna, a kényelmes takarók, a lobogó tűz és a második nappalihoz hasonlatos hangulat felel. Az összképet a ház és a terasz fölé magasodó fák és az eldugott zugokban felbukkanó, örökzöld növények teszik igazán tökéletessé.

Eldugott bujaság

Nem csupán a méregdrága és ultramodern teraszok kerülhetnek fel a listára, és ezt jól példázza az alábbi udvarrész is. Ennek a Seattleben található buja udvarnak a különlegességét a természetesség adja. A cserjék és az önálló fák kombinációját keverték össze a tulajdonosok a természetes formájukban meghagyott, burjánzó növényekkel. Az összes zöld lombozat közül kiemelkednek a modern és kortárs fehér bútorok szobrászati ​​darabjai.

Fedett terasz

Ez a fedett terasz egy kaliforniai, szabadtéri nappali része –a konyhával összecsatolásban található egy bárszékekkel ellátott pult, ami folytatódik a grillezéshez használt területen, így biztosítva alapot a hamisítatlan nyáresti hangulathoz. Egy harmadik rész is csatlakozik a kültéri szórakozás színteréhez, ez pedig az étkező, ami ugyancsak a fedett tető alatt található, ennek köszönhetően a terasz a borongósabb, esős napokon is kényelmesen használható. 

Víkendház stílusban

Egy vidéki kertesházhoz tartozik ez a kedves kis terasz, ennek megfelelően a hátsó udvar is kellően színes, dús növényzetű és rendezett, ám semmiképpen sem modern. A két teraszrésszel és pergolával megbolondított udvarhoz tartozik egy étkező rész és egy kényelmes kiülő – a térkő mintázata segít meghatározni az egyes területek között húzódó határvonalakat. 

Háztáji szórakozás

A második helyen kapott helyet ez a bájos kis hátsó udvar, aminek nem állhattak az útjába a méretes emeletes házak sem. Itt is érdemes megfigyelni a kerítés ritmikus mintázatát, ami úgy teszi zárttá a teret, hogy közben izgalmas külsőt kölcsönöz az egész területnek. A pergolába épített szellőző kellemes felfrissülést jelent a forró napokon, illetve a későbbiek során felfuttatott növények, vagy árnyékolók lehetővé teszik a diszkértebb szórakozást.

Kültéri társalgó

Ennek a látványos, kültéri társalgónak az alapját azok a gyönyörű kőberakások adják, amik az egész teraszon harmóniát teremtenek a környezettel. Csodásan passzol a borításhoz a kültéri kandalló, amiben halszálka mintában tették le a tűzálló burkolatot. A 2020-ban listavezető terasz tökéletességét tovább hangsúlyozza a buja háttér, valamint a látványos, de szolid megjelenésű sziklakerti növényzet.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!