2020 a trendforduló és a hullámvasutazás éve volt a lakáspiacon

2020 a trendforduló és a hullámvasutazás éve volt a lakáspiacon

Címlap / Életmód / 2020 a trendforduló és a hullámvasutazás éve volt a lakáspiacon / 3. oldal

Hullámvasútra került idén a lakáspiac: már a koronavírus-járvány előtt lefékezett, a járványhatás pedig csak rátett még egy lapáttal. A vevők és eladók az év végén már 2021-re koncentrálnak.

Így alakultak az árak

Az ingatlan.com adatai szerint az idei árcsökkenés majdnem minden településméretre jellemző volt. Akik idén adták el a fővárosi lakásaikat, azok a járvány magyarországi megjelenése előtt, februárban négyzetméterenként átlagosan 722 ezer forintos árat kaptak, akik pedig decemberben, azok 681 ezer forintot. Az ingatlanhirdetési portál adatai alapján 6 százalékkal ment lejjebb az magánszemélyek által eladott lakások négyzetméterára egy év alatt. 

A többi városban is 6,4 százalékkal, 367 ezerről 343 ezer forintra mérséklődött a négyzetméterár február óta. A községekben pedig 2,6 százalékkal 203 ezer forintra. Egyedüli kivételnek a megyei jogú városok számítanak, ahol 4,2 százalékkal 379 ezer forintra nőttek az átlagos eladási négyzetméterárak az ingatlan.com adatai szerint. „Továbbra is igaz tehát a trend miszerint a lakáspiac motorja a regionális központként is működő nagyvárosokba költözött.” – fogalmazott Balogh László

ingatlan.com

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»