2017 legtrendibb színei a lakásdekorálásban – Mutatjuk, hogy használd őket!

2017 legtrendibb színei a lakásdekorálásban – Mutatjuk, hogy használd őket!

Címlap / Otthon / Dekor / 2017 legtrendibb színei a lakásdekorálásban – Mutatjuk, hogy használd őket!

A 2017-es szezonban a lakásdekorálás színei is megváltoznak: sötét tónusú, mégis élénk zöldek és kékek, ködöt idéző szürkék és púderrózsaszín falak köszönnek vissza idén a legtrendibb lakásokból. Ha te is kacérkodsz a gondolattal, hogy ezeket a színeket használd otthon, mutatunk neked néhány inspiráló ötletet, hogyan is érdemes nekifognod.

Halvány ciánkék és mustár

Egy halvány ciános árnyalatú fal nagyon sikkes lesz az idén a nappaliban: mivel a szín elég erőteljes ahhoz, hogy összenyomja a szobát, ha az egészet ezzel fested, inkább azt javasoljuk, hogy csak néhány falon használd, és a plafon mindenképpen maradjon fehér.

Ha igazán trendi hatást szeretnél, kombináld mustárszínű kiegészítőkkel és bútorokkal, amelyek a kontraszt miatt jól kiemelik ezt a színt.

Méregzöld mindenütt

Igazi szerelem a lakásdizájnereknél az idén a méregzöld: ez a szín annyira erőteljes, hogy rájöttek, felesleges más színekkel kombinálni, legyen ilyen a fal, az ajtó és a bútorok is.

Ehhez a luxusszínhez nem is illik más, csak néhány arany kiegészítő, vagy aranyozott részlet a bútorokon, és természetesen a minimalista stílus.

Mi imádjuk!

Szürkéskék és pasztellek

A szürkéskék első ránézésre egy igazán férfias szín, de a szezon más trendszíneivel kiegészítve akár egy lányos lakásban is tökéletesen fog mutatni.

Egy-két fehér, vagy pasztellszürke színnel, pasztellrózsaszín kiegészítőkkel gyönyörű lesz a szobád végeredménye.

Javasoljuk, hogy szerezz be egy-két ezüst kiegészítőt is: díszpárnát, vázát, hogy legyen valami fényes is a lakásban.

Pisztáciás részletek

A nagy slágerszínt, a méregzöldet bátran használhatod majd a nappaliban is: a dekoratőrök hogy frissességet is kölcsönözzenek a szobáknak, előszeretettel kombinálják ezt a színt a pisztáciával, amely megjelenhet a padlón, a bútorokon és a lakástextíliákon is.

Néhány élő növénnyel együtt igazi dzsungel feelinged lesz!

Álomháló

A füstös sötétkék 2017-ben tökéletes választás lesz a hálóba, ez a szín ugyanis békés, erőt ad és garantáltan szép álmokat hoz majd.

Mivel nagyon össze tudja nyomni a teret, ezt a színt is kombináld fehér falakkal, részletekkel, a bútoroknál pedig jelenjen meg a natúr, bükkös-fenyős vonal.

Kiegészítőknek természetesen szürkét válassz, hiszen remek párost alkot a kékkel.

Grafitszürke

A tavalyi év egyik nagy kedvence, a grafitszürke idén is megmaradt a lakásdekorációban, de átköltözött a fürdőszobába, és még mattabb lett, mint tavaly.

A leginkább természetesen fehérrel kombinálható ez a szín, és jól viseli a meleg, fémes részleteket is: sokan arany kiegészítőkkel emelik ki, de szerintünk csodásan működik rozéarannyal is.

Szürke és sötét púder

A ködös szürke is hódító útjára indul az idén a lakásokban, olyan barátai társaságában, mint a sötét púder, amely megjelenhet a bútorokon, kiegészítőkön.

Fehér padlóval és plafonnal érdemes ezt a kombinációt használnod, és ha fa bútorokkal, barna dísztárgyakkal is feldobod a szobát, még a hideg szürke árnyalat ellenére is melegséges sugárzó lesz az összhatás.

Üde púderpink

2017 igazi csajos színe a púderpink lesz: használhatod falon, bútorokon és kiegészítőkön egyaránt.

Ha a szoba falát festenéd ilyenre, a grafitszürke bútorok emelik majd ki igazán ezt a színt.

Mivel tónusában közel áll hozzá, használj rozéarany kiegészítőket mellé, és egy-két fekete-fehér részlet is felbukkanhat.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!