2015 legdivatosabb kiegészítő irányzatai

2015 legdivatosabb kiegészítő irányzatai

Címlap / Stílus / Divat / 2015 legdivatosabb kiegészítő irányzatai

Az idei divat olyannyira színes és változatos a kiegészítők terén, mint talán soha korábban. Rettentően nehéz néhány árnyalatot, anyagot, mintát vagy akár stílust kiemelni, tekintve a hatalmas és rendkívül sokrétű kínálatot. 

Köves medálok

Az ásványokat, köveket tekintve meglehetősen régi divathoz nyúlhatunk vissza, hiszen a kagylókon, fákon túl ezek lehettek az első olyan természetes alapanyagok, amiket elődeink ékszerek gyanánt megformáltak és felhasználtak. 

Az idei trendben ismét felelevenedik ez az irányzat, a kifutókat illetően meglehetősen feltűnő formában.

Több modell nyakában akár tíz centis, rusztikus hatású medálokat pillanthattunk meg, amiket sok esetben láncokkal, gyöngyökkel, különleges csomózási technikákkal dobtak fel a tervezők.

A nyakláncok egytől egyig hosszan alálógtak, egyes esetekben rendkívül elegáns kivitelezési stílust, máskor egészen durva formai és színbeli megjelenést öltöttek magukra.

Csodás faékszerek

Úgy tűnik, az idei trend igen jelentősrészt a gyökerekhez nyúl vissza, a korábban említett fa alapanyag ugyanis számtalan helyen feltűnt a kínálatban.

Az elnagyolt, leginkább a megszokott oversized trendre emlékeztető faékszerek minden típusban képviseltették magukat.

Az óriási, fából készült gyöngyök nagyméretű nyakláncokat díszítettek, míg a gondosan megmunkált, egymásra halmozott geometriai formák a csuklókat ékesítették.

A kínálatból nem hiányozhat a fából készült fülbevaló sem, míg a változatosság jegyében sok tervező ezt a természetes alapanyagot más matériákkal ötvözte.

Sok helyen megjelent a fém, az üveg, de az sem számított ritkaságnak, hogy a faanyagot sodronyszerű fonállal dobták fel.

Vissza az ókorba

… de legalábbis a mellvértekig mindenképpen. Ha nem volt elég a hangsúlyos nyakláncokból, és tavaly is legszívesebben a csodás nyakékeket viselted, akkor valószínűleg idén is imádni fogod a trendet.

A különleges, főleg fémre építő, a mellkas jelentős részét lefedő ékszerek meglehetősen egyedi motívumokra támaszkodtak.

Az egyszerű geometriai formákon felül különös népszerűségnek örvendek az állatok (meglepő módon éppen a majmok), de számokkal, hieroglifákra emlékeztető mintázattal is találkozhattunk. 

Akik számára túl soknak hatnak az óriási mellvértek, azok voksolhatnak a hasonlóan divatos csőnyakláncok mellett, amik gyakorlatilag a létező összes anyagot felvonultatják az idei palettán.

Csodás gyöngyök

A gyöngyök már tavaly is visszakacsingattak a divatba, ám úgy tűnik, idén még tovább nő a népszerűségük.

A klasszikusan elegánsnak számító gyöngyékszereken túl azért jóval többet kínál a szezonális divat, ezt a látványos alapanyagot idén a tervezők főleg fémmel, megmunkált kövekkel, méretes medálokkal ötvözték.


Gyöngy mindenhol! Megújult stílusban hódítanak a bizsuk


Ennek köszönhetően egyes ékszerek felérnek egy barokk remekművel, mások inkább a szolid megjelenés mellett nagyanyáink gyöngysoraira emlékeztetnek. 

Akadnak olyan gyöngyös kiegészítők is, amik inkább a modern jegyeket tükrözik vissza, ezek az ékszerek (főleg a karkötők) fémes anyagok, letisztult geometriai formák társaságában jelennek meg.

Láncok minden mennyiségben

A láncokat már említettük korábban, ám az előző példáknál leginkább kiegészítő formában, vagy alapanyag gyanánt jelentek meg a felsorolásban.

Ezen túl az idei divat egy igen jelentős része épít, gyakorlatilag kizárólag a különféle láncokra.

Az anyagot, a színeket és a méreteket tekintve is igen változatos a kínálat, de az biztos, hogy a láncok idén minden egyes kiegészítőn szerepet kaptak. Megjelentek a nyakláncokon, karkötőkön, de az övekről, táskákról sem hiányozhatnak. 

Ez a meglehetősen modern újragondolásban megjelent kiegészítő mindenhova beférkőzött, és mivel ilyen változatos formában szerepet kapott, messze nem csak a fiatalok divatját öleli fel.

Különleges motívumok, formák, anyagok

Mi sem mutatja jobban az idei kiegészítő trend sokrétűségét, hogy a természetes alapanyagokon túl, a modern fémeken keresztül egészen a műanyagig gyakorlatilag bármi képezheti egy bizsu alapját.

A tervezők nem csupán köveket, gyöngyöket, fát használtak fel, hanem szőrmét és bőrt is, amiket ráadásképpen előszeretettel ötvöztek egymással.

Mindezen túl több korszak adott számukra ihletet: részben megjelent az őskor, az ókor, a viktoriánus időszak, úgy, hogy rockos, kifinomult, modern és vintage irányzatok is szerepet kaptak.

Természetesen, míg a kifutókról a boltokba érkeznek az elérhető ékszerek, addig még rengeteget fognak finomodni, idomulni a közízléshez, az már most biztos, hogy nagyon izgalmas szezon elé nézünk.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!