Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad

Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad

Címlap / Életmód / Biztosan beválik! Napi 10 perc alatt frissen tarthatod az agyad / 2. oldal

Cserélj fel tevékenységeket

Az agyadnak nem kerül túl nagy erőfeszítésbe, ha mindig ugyanazt és ugyanúgy csinálsz. Cseréld fel a napi tevékenységeid sorrendjét. Apróságokon változtass csak, már ez is elég. Ha a mindennapi rutintól elrugaszkodsz, az agykéreg vastagabbá válik. Változtass például a kutyasétáltatás útvonalán, vagy ne reggeli előtt kávézz, hanem utána. 

Szánj naponta 10 percet valami új tudás megszerzésére

Azt mondják, halálunkig tanulunk. Ez így is van, de ha célzottan csinálod, és nem csak úgy felszeded magadra a tudást, az agyad hálás lesz érte. Már az is szuper, ha minden nap tanulsz néhány új szót, kifejezést valamilyen idegen nyelven.

De ha érdekelnek a pillangók mondjuk, akkor róluk olvass minden nap, vagy az autókról, a táncról, akármiről, ami foglalkoztat.

Agytorna gyakorlatok
AleksandarNakic/istockphoto.com

Relaxálj minden nap

Az agy tornáztatására nemcsak az válhat be, hogy erőteljesen használod. A felfrissüléshez kell egy kis lelassulás is. A relaxáció ebben segít. Csinálhatod egyből ébredés után néhány percig, vagy lefekvés előtt, hogy kiürítsd az elméd. Ilyenkor próbálj nagyon lassan, egyenletesen lélegezni, és száműzz minden gondolatot a fejedből. Pihentesd az agyad úgy, hogy nem alszol el, csak behunyod a szemed és figyelsz a légzésedre.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást