10 dolog, amit gyerekkorunkban természetesnek vettünk, ma pedig visszasírjuk

10 dolog, amit gyerekkorunkban természetesnek vettünk, ma pedig visszasírjuk

Címlap / Életmód / 10 dolog, amit gyerekkorunkban természetesnek vettünk, ma pedig visszasírjuk

Télapó, Jézuska és a húsvéti nyuszi

Őszinte lelkesedéssel vártuk, hogy mit tojt a nyuszi, mit hagyott este a csizmánkban a Mikulás és milyen ajándékot hozott a Jézuska. Gyerekként jóhiszeműen elhittünk mindent és minden ünnepet nagyon vártunk, mert együtt volt a család. Még nem kellett foglalkoznunk a rokonok közötti intrikákkal, az ajándékvásárlás stresszével, a dekorációval és az ünnepi menü összeállításával, mindössze annyi dolgunk volt, hogy felhőtlenül élvezzük az eseményt. 

A szívünk, amit még nem tört össze senki

Ha valamink bibis lett, kaptunk rá egy gyógypuszit, egy ragtapaszt és kész, egyből megszűnt minden fájdalmunk. Hol voltak még a szerelmi bánatok és átsírt éjszakák?

Bármit ehettünk

Hírből sem ismertük a fogyókúra fogalmát, az egy olyan butaság volt, amik a felnőttek csináltak. Ha rendesen megebédeltünk, annyi édességet tömhettünk magunkba, amennyit csak akartunk, nem kellett amiatt aggódnunk, hogy nem jön ránk a kedvenc ruhánk.

Szülinapi zsúrok

Emlékszel, mennyire vártuk a születésnapi zsúrokat? Ma már stresszes megszervezni az ilyen bulikat, illetve sértődés van, ha valakiére nem mész el, nyomás, hogy milyen ajándékot vegyél, stb. Régen a saját és a barátaid zsúrja is mindig tökéletesen sikerült, mindenki alig várta ezeket az eseményeket és minden alkalommal jól is érezte magát.

A finom torta íze és a lufik kedves látványa a mai napig édes nosztalgiával tölt el minket.

Minden apró dologért dicséretet kaptunk

Mikor volt utoljára, hogy valaki vállon veregetett azért, mert rendet raktál, fogat mostál vagy megetted az ebéded? Na ugye. 

Kireyonok/depositphotos.com

Délutáni alvás

Mit nem adnánk azért, ha visszakapnánk azokat az alkalmakat, amikor lepihenhettünk délután! A gyerekek többsége tele van energiával és nyűgként élte meg, mikor az óvónéni vagy a szülei egy kis szunyókálásra szólították fel, ma pedig olyan szívesen élnénk a lehetőséggel…

Nem kellett főznünk

Sokan szeretnek főzni, de az anyukája főztjét mindenki visszasírja, akármilyen virtuóz is a konyhában. Kiskorunkban nem kellett vásárolnunk, hazacipekednünk, mosogatnunk: a finom lakomát megcsinálta anya, nem nekünk kellett vesződni vele, csak annyi dolgunk volt, hogy asztalhoz üljünk, mikor szólt, hogy kész az ebéd. 

Sosem voltunk fáradtak

Képesek voltunk egész nap kint játszani, fára mászni, mászókázni, biciklizni és sosem éreztük magunkat fáradtnak. Azzal a végtelen energiával, amivel gyerekkorban rendelkeztünk, ma egy nap alatt képesek lennénk átúszni a Balatont (kétszer) és lazán lefutnánk egy maratont, ma pedig egy sima munkanap után nincs erőnk elmenni beülni egy szórakozóhelyre. 

Nem volt rajtunk felelősség

A régi szép idők, amikor még nem kellett megszervezünk az életünket: mit vegyünk fel, mikor menjünk orvoshoz, ne késsünk el , hova menjünk szórakozni, nyaralni stb. Nem voltak szigorú határidők, idegőrlő vizsgák, undok kollégák és elviselhetetlen főnökök az életünkben. Nem kellett hitelt, adót fizetnünk és a bürokrácia bugyrainak pokla is ismeretlen volt előttünk. 

Kirándulások

A kirándulás az egyik tipikus elfoglaltság, amit gyerekkorában mindenki imádott és annak ellenére, hogy felnőttfejjel is nyugodtan csinálhatná, valamiért kimarad legtöbbünk életéből. Te mikor kirándultál utoljára?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást