Dekor / Otthon

10 dolog, amire a körömlakkodat használhatod – a manikűr nincs köztük!

10 dolog, amire a körömlakkodat használhatod – a manikűr nincs köztük!

Amikor otthon előveszem a körömlakk-készletemet (nem kell nagyra gondolni, van egy fehér, egy fekete meg egy rózsaszín, sajnos körömrágós lányként ezeket a színeket tudom csak gond nélkül és esztétikusan magamra applikálni), mindig csak manikűrözök egyet, aztán visszateszem a helyére… De a minap, amíg szárítottam a körmöm, elgondolkodtam rajta, hogy egyébként mennyire hasznos dolog is lehet(ne) a lakk, ha másra is felhasználnánk a szakadt harisnya megjavításán kívül – utánajártam, és kifejezetten érdekes dolgokat találtam!

Fülhallgatófestés

Ha te is folyton zavarba jössz a metrón vagy a laptopod előtt ülve, hogy mégis melyik dugó melyik füledbe való, nem kell messzire menned a megoldásért: fogj két, eléggé eltérő, mégis passzoló színű körömlakkot és kezdd el kipingálni a kedvenc fülesed!

Egyedi és nagyon szép lesz a végeredmény, ráadásul el sem fogsz esni a buszon, amíg a két kis hangszóróról próbálod kitalálni, hogy melyik a jobb és melyik a bal…

 

Rendszerezés

Ha eszembe jutott volna annak idején, hogy elég lehet a körömlakkjaimat bevetnem a különböző mappáim megfelelő rendszerezéséhez, biztos nem vettem volna százféle, teljesen össze nem illő színű irattartót…

Próbáld ki, hogy a sima fehér vagy bármilyen egyszínű tartókat megjelölöd a legszebb körömlakk-színeiddel, iszonyú szép és rendezett íróasztalt varázsolhatsz ezzel a módszerrel!

 

Kulcsdekor

Na, erre sem igazán gondoltam, amikor fél órákat álltam az ajtóban a postával a számban, a kulcscsomómat egy kézzel szorongatva, pedig nagy segítség lett volna, ha akkor szín szerint kiválaszthatom, hogy melyiket dugjam be a zárba.

Kezdd el kipingálni a kulcsaidat a különböző, már megunt lakkjaiddal – eszméletlenül dizájnos ajtónyitások várnak majd rád!

 

Egyedi mobiltöltő

Te is mindig lázba jössz, mikor meglátsz a kirakatban vagy egy online áruházban egy teljesen egyedi színű töltőt?

Én odavagyok a limitált szériás kütyükért, és ezt a trükköt valószínűleg be is fogom vetni: körömlakkal ugyanis szinte bármilyen egyedi cuccot csinálhatok a telefonomnak!

Legyen az töltő vagy egy usb-kábel, a már megunt, de még nem beszáradt lakkok a segítségemre lesznek.

Próbáld ki te is!

 

Mobiltok

Ha már telefonról van szó, jöhet a kézenfekvő, mégis nagyon király megoldás: fess magadnak egyedi tokot a mobilodhoz!

Nem kell mást tenned, mint kiválogatni a színeket, kicsit inspirálódni és venni egy teljesen sima, fehér tokot, amit majd lefestesz – érdemes egy sablont is használni hozzá, hogy még profibb legyen az összhatás.

 

Ékszerdekor

Nemcsak megunt vagy megkopott karkötőket, akár fülbevalókat, sőt nyakláncokat is új életre tudsz hívni ezzel a módszerrel: ne csak a körmeidet fesd aranyra, hanem a régies, unalmas színű bizsuidat is!

De akár élénk árnyalatokkal, szezonális dekorációkkal is kísérletezhetsz, a végeredmény biztosan lenyűgöző lesz, ami pedig még jobb: egyik sem fog szembejönni az utcán!

 

Konyhai kreativitás

Megunt fakanalak, kiskanalak, egyéb evőeszközök – egy kis körömlakkal teljesen átváltoztathatsz mindent, amit unsz a konyhádban, sőt akár még a bútoraidat is dekorálhatod!

Ha imádod az ezüst fogantyúkat, de nincs se időd, se felesleges pénzed ilyen csinosításokra, nevezz be egy menő színű körömlakkra és őrülj meg egy kicsit!

 

Gyönyörű vázák

Minek nagyáruházba menni és ott vagyonokat elkölteni vázákra, ha egy kis maradék körömlakkal is csodákra lehetsz képes?

Fogj egy szivacsot és ess neki az unalmas üvegvázáknak…

A lakás álomszép lesz ezektől az egyedi dekorelemektől, majd meglátod!

 

DIY-cipő

Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mivel festeném le a cipőimet, valószínűleg nem a körömlakk-szót vágnám rá egyből, pedig milyen kézenfekvő: ha meguntad bármelyik magassarkúdat, ne dobd el, inkább dekoráld a legszebb színű lakkjaiddal!

 

Márványbögre

Őszinte leszek, nekem ez a legnagyobb kedvencem mind közül: hogy lehet egy ilyen egyszerű trükk ennyire hatásos?

Ha lesz egy kis időd, ne hagyd ki a márványbögre-módszert, csak aztán ne csodálkozz, ha a vendégeid licitálnak majd a készletedre!

Egy nagy tálba önts vizet, és abba borítsd bele a körömlakkjaidat, majd egyszerűen mártsd bele a bögrét-vázát-márványozni kívánt bármilyen tárgyat, hagyd megszáradni és gyönyörködj a végeredményben!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást