Hírek

„Titkos szerelem” funkcióval bővül a Facebook – avagy nemsokára itt rád találhat a szerelem

Komoly változtatások jönnek a kék közösségi oldal működésében – többek között nem lesz már kék, elveszíti az indulásától jelen lévő jellegzetes színét, letisztultabb, komolyabb és átláthatóbb lesz. Nem utolsó sorban viszont olyan funkciókkal is bővülni fog, mint a „secret crush”, vagyis a titkos szerelem, amivel egy Tinderre emlékeztető módszer segítségével találhatod meg majd, hogy az ismerőseid közül kikkel tetszetek egymásnak.

Az F8 konferencián jelentette be a közösségi oldal a romantikus új funkciót, amit egyelőre kétkedve fogadott a nagyközönség. A dolog lényege annyi lenne, hogy mostantól majd bárkit bejelölhetsz, mint titkos imádottat („secret crush”), de a másik csak akkor látja majd, hogy bejelölted, ha ő is annak jelöl téged. Ez egyfajta Tinder-szerű flört, de valamit el is indíthat: olyan, mintha mindketten kifejeznétek az érdeklődéseteket a másik felé. Összesen 9 ilyen embert adhatsz majd meg a profilodon, úgyhogy érdemes lesz bölcsen választani!

A funkciót nemcsak a barátokra, de a barátok barátaira is kiterjesztheted, így még csak ismerősöknek sem kell lennetek valakivel Facebookon ahhoz, hogy bejelölhesd, mint titkos imádottat.

Tényleg olyan, mintha valakit jobbra vagy balra húznál, azzal a különbséggel, hogy Facebookon nem mindenki azért van fenn, hogy párt találjon, ellentétben a Tinderrel, így jó, hogy csak akkor tudhatsz a jelölésről, ha te is titkos imádottnak jelölsz valakit.

Kép forrása: AntonMatyukha/Depositphotos.com

A Facebook randifelülete már most 5 országban jelen van, az év végéig pedig további 14-ben nyitja majd meg a kapuit. Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországra mikor érkezik, de ha sikeresnek bizonyul, jövő év elején biztosan számíthatunk rá.

Az F8-on ezen kívül több más funkciót is bejelentettek, valamint azt is, hogy a Facebook teljesen átalakul majd: a biztonsági botrányok után az adatbiztonságra és a privát szférára helyezi majd a hangsúlyt, egyfajta online nappaliként funkcionálva, ahová csak azt engedünk be, akit szeretnénk. A csoportok nagyobb hangsúlyt kapnak majd, a hírfolyam háttérbe szorul, és a klasszikus kék szín is eltűnik: letisztultabb, könnyebben átlátható lesz a felület, mint korábban.

Persze nehéz lesz megszokni, hogy a hosszú évek óta ismert funkciók most más formát kapnak, de egy biztos: nem baj, ha a Facebook egy kicsit a biztonságra is figyel, főleg a 2016-os botrányai után.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW