Zöldséges-sonkás aszpik

Zöldséges-sonkás aszpik

Címlap / Életmód / Receptek / Zöldséges-sonkás aszpik

A közkedvelt kocsonya jóval alak barátabb, tavasziasabb változata ez a zöldséges-sonkás aszpik.

Hozzávalók:

– 500 ml csirkehús alaplé
– 2 csomag étkezési zselatin
– fele annyi tojás, mint amennyi adagba ki fogjuk mérni az aszpikot, keményre főzve
– vegyes főtt zöldségek
– füstölt főtt sonka, apró kockákra vágva

Elkészítése:

1. Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint. Habverővel jól keverjük el. A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.

2. Üvegedényekbe vagy egyéb formák közepébe helyezzünk el a félbe vágott főtt tojásokat úgy, hogy a vágott felével lefele nézzenek. A formákba kanalazzuk bele a főtt vegyes zöldségeket (borsó, répa, paprika) és a sonkát.

3. Öntsük fel a formákat a zselés lével, majd tegyük hűtőbe az egészet. 1-2 órán belül megdermed. A formából kiütve tálaljuk. Rendkívül dekoratív, finom előétel a húsvéti asztalon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást