Hozzávalók:
– 500 ml csirkehús alaplé
– 2 csomag étkezési zselatin
– fele annyi tojás, mint amennyi adagba ki fogjuk mérni az aszpikot, keményre főzve
– vegyes főtt zöldségek
– füstölt főtt sonka, apró kockákra vágva
Elkészítése:
1. Melegítsük fel az erőlevest és keverjük el benne a zselatint. Habverővel jól keverjük el. A levet fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
2. Üvegedényekbe vagy egyéb formák közepébe helyezzünk el a félbe vágott főtt tojásokat úgy, hogy a vágott felével lefele nézzenek. A formákba kanalazzuk bele a főtt vegyes zöldségeket (borsó, répa, paprika) és a sonkát.
3. Öntsük fel a formákat a zselés lével, majd tegyük hűtőbe az egészet. 1-2 órán belül megdermed. A formából kiütve tálaljuk. Rendkívül dekoratív, finom előétel a húsvéti asztalon.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!