Hozzávalók
– 1 evőkanál sótlan vaj
– 18 szál újhagyma, szeletelve
– 70 dkg újburgonya, kockákra vágva
– 150 ml száraz fehérbor
– 250 ml tejszín
– 400 ml zöldség alaplé
– só és bors
Elkészítés
1. Olvasszuk fel a vajat egy közepes lábosban, adjuk hozzá az újhagymát, puhítsuk kb. 1 percig.
2. Adjuk hozzá a burgonyát, bort, tejfölt, húslevet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és forraljuk fel.
3. Csökkentsük a hőt és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
4. Merítsünk levest a tányérokba és frissen őrölt borssal hintsük meg a tetejüket.
Tipp: megbolondíthatjuk a burgonyaleves ízét egy kis füstölt sonkával. A dinsztelt hagymára tegyük a kockára vágott füstölt sonkát és a burgonyával együtt főzzük meg.