Ezeket az ízletes kotletteket tálald krémes, édesk-mustáros szósszal és rozskenyérrel.
A recept a svéd Gravlax nevű ételből inspirálódott, melyet tradícionálisan lazaccal készítenek.
Elkészítési idő: 35 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személy részére:
Mustáros szósz:
– 2 evőkanál majonéz
– 1 evőkanál friss, felaprított kapor
– 1 evőkanál friss, felaprított mentalevél
– 1 evőkanál Dijon-i mustár
– 1 evőkanál fehérborecet
– 1 evőkanál cukor
Csirke kotlett:
– 4 közepes csirkemell kotlett
– 2 evőkanál cukor
– 2 evőkanál friss, felaprított kapor
– 1 evőkanál friss, felaprított mentalevél
– 2 evőkanál fehérborecet
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál növényi olaj
– ¼ teáskanál dúrvára őrölt feketebors
– 4 szelet rozskenyér felmelegítve
Elkészítés:
Mustáros szósz: egy tálkában turmixold össze a hozzávalókat; tedd félre.
Csirke kotlett: Szeleteld fel a csirkemellet egyforma szeletekre. Egy közepes tálban alaposan keverd össze a cukrot, kaprot, mentát, sót, olajat és borsot.
A csirkéhúst mártogasd bele a keverékbe, hogy az gazdagon beborítsa a húst. A csirkehúst helyezd a rostra és 8-10 percig süsd.
Tálald mustáros szósszal és rozskenyérrel.