Hozzávalók egy kb. 20×30-as tepsihez:
2 közepes cukkini 2 közepes padlizsán 2 TV paprika (pirosas színűek) 5-6 kisebb paradicsom 1 nagy lila hagyma 1 közepes vöröshagyma 1 sonka hagyma 400 ml sűrített paradicsom só
Elkészítés:
A cukkiniket és a padlizsánokat megmossuk, végeit levágjuk. Ha a cukkinik már magvasak, szedjük ki a magvakat. A cukkiniket kb. fél centis darabokra szeleteljük. A padlizsánt felkarikázzuk.
A paprikákat megmossuk, magházukat kiszedjük, majd felszeleteljük.
A paradicsomokat megmossuk. Ha picik, hagyjuk őket egyben, ha nagyobbak, vágjuk ketté. Jó zamatosak lesznek, ha megsülnek.
A hagymákat megtisztítjuk. A nagy lila hagymát négybe, a vöröshagymát és a sonkahagymát félbe vágjuk.
A zöldségeket a tepsibe rakjuk. A bevonatos tepsit nem kenjük ki semmivel. Picit megsózzuk a zöldségeket. Ráöntjük a sűrített paradicsomot, és két fakanál segítségével óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.
A sűrített paradicsom karamellizálódik a zöldségeken, és valami nem mindennapi ízt kölcsönöz nekik.
180 fokon 30 percig sütjük ezt a finom paradicsomos zöldség egyveleget. Ez tulajdonképpen egy sült lecsó, zsiradék hozzáadása nélkül.
Frissen kínáljuk.