Ha valamilyen cukormentes vagy édességmentes diétát követsz, akkor a legnehezebb dolgod valószínűleg az édes finomságok pótlásával van. Nem egyszerű ugyanis olyan egészséges édességeket találni a boltokban, amik valóban finomak is és amiket szívesen megeszel. Ha azonban rá is bukkansz egy-kettőre, hamar megunod majd őket. A legjobb megoldás ilyenkor, hogy magadnak készíted ezeket a finomságokat! Mutatjuk hogyan!
1/5 Áfonyás-mandulás
Hozzávalók: 350 g natúr zabpehely, 5 dl tej (mandulatej, kókusztej, szójatej), néhány maréknyi kisebb darabokra vágott mandula, friss vagy fagyasztott áfonya, méz/juharszirup, 2 kiskanál vanília aroma, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál fahéj
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, bélelj ki egy muffinformát kis muffin papírokkal vagy használj szilikon sütőformát, majd tegyél minden hozzávalót egy közepes tálba és keverd össze őket. Fontos, hogy mindenhova jusson mindenből, hiszen így lesz egyenletes és finom mindenhol a zabos édességed. Ha úgy érzed, hogy nagyjából kész a massza, akkor oszd el egyenlően a zabos keveréket a mélyedésekben, majd süsd körülbelül 20 percig. Sütés után hagyd, hogy a formában hűljenek egy kicsit a kekszek, mert melegen nehezen tudod majd szépen, egyben kivenni őket!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!