5 jel, hogy félreérted a köztetek lévő kémiát

5 jel, hogy félreérted a köztetek lévő kémiát

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 jel, hogy félreérted a köztetek lévő kémiát

Ritka pillanatok egyike, amikor valaki olyannal találkozol végre, akivel működik a kémia. De vajon ez valóban azt jelenti, hogy összeilletek? Nos, nem feltétlenül.

A sikeres randevút sokaknál az fémjelzi, amikor repkednek a pillangók, ilyenkor egyszerűen a zsigereidben érzed, igen, vele működni fog. A fenti eset nem fordul elő túl gyakran, ezért azt hiszed, hogy ha valakivel kapcsolatban így érzel, az jelent valamit. Jelent is: kölcsönös vonzalomról van szó, de egyáltalán nem biztos, hogy egymásnak vagytok teremtve.

Hajlamosak vagyunk mindent alárendelni a pillangóknak, hamarabb szavazunk bizalmat a hirtelen felbukkanó vonzalomnak. Könnyen gondoljuk, hogy aki ilyen heves érzelmeket vált ki belőlünk, azzal az élet minden területén passzolni fogunk egymáshoz.

Mielőtt fejest ugranál egy olyan kapcsolatba, amely színtiszta vonzalom alapján hirtelen felindulásból bontakozik ki, gondold át az alábbi 5 pont alapján, nem érted- e félre a helyzetet. Nézzük, mi okozhatja, hogy nem tudsz különbséget tenni egyszerű vonzalom és valódi egymásra hangolódás között.

Vlada Karpovich/pexels.com

Mindent felülmúló érzelmek

Ha nagyon tetszik a másik, nehéz reálisan bármit is végig gondolni. Nem vagy képes felmérni, hogy az illető valóban illik-e hozzád, mivel az érzelmeid, a vonzalmad mindent megszépít vele kapcsolatban és többet képzelsz a személyéhez, mint ami valóban létezik. Egyszerűen nem vagy képes reálisan megismerni a másikat.

Önmeggyőzés

Bemagyarázod magadnak, hogy egy jövőbeli kapcsolat ezzel az emberrel működni fog és kész. Ebben a lelkiállapotban észre sem veszed a jeleket, amelyek pont az ellenkezőjéről kellene, hogy meggyőzzenek. Nem akarod látni, hogy nem illik hozzád és inkább kompromisszumokat kötsz, mert eldöntötted, hogy összetartoztok.   

Nem ismered

Még nem tudod, milyen a másik értékrendszere és hogy egyáltalán összecseng-e a tieddel. Nem beszélgettél vele olyan dolgokról, amelyek alapján kiderülne, számára mi fontos egy kapcsolatban, hogyan szeretne élni, mi a célja. Pedig kapcsolatot csak közös értékek mentén lehet építeni.

Vakon is tetszene?

Érdemes feltenned magadnak a kérdést, hogy ha nem látnád, hogy néz ki és nem lehetne fizikai kontaktus köztetek, csak egy beszélgetés alapján is vonzónak találnád? A válasz sokatmondó lehet.

Tanulj a múltból!

Ha volt már olyan tapasztalatod, hogy vonzódtál valakihez, de a kapcsolat nem működött köztetek, arra érdemes emlékeztetned magad. A kellemes izgalmat összekeverheted erős szorongással is, amelyet azért érzel, mert szorongsz a múltbéli tapasztalat miatt.

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!