Stílus / Test

Visszafogott manikűr inspirációk gél lakkból

A gél lakk igazán remek és hasznos találmány, mely műköröm építése nélkül hosszantartó, csillogó hatást biztosít körmeidnek. Az így készített manikűrnek pedig nem feltétlen kell extra feltűnőnek és hivalkodónak lennie, egészen egyszerű, visszafogott hatás is elérhető a technikával. Ha manikűrödet illetően te is a kevesebb néha több elvét követed, cikkünkben remek inspirációkra lelhetsz.

Ezüstös csillogás

A nude árnyalat önmagában is csodásan mutat a maga visszafogottságával, ám ha szeretnél bele egy kis pluszt vinni, könnyedén különlegessé teheted, a körmeiden keresztben vagy hosszában futó ezüstös csíkkal.

Kérd ezt az egyszerű, mégis vagány dizájnt a körmödnél, vagy akár készítsd el otthon. Miután kilakkoztad körmeidet a testszínű lakkal, várd meg, hogy megszáradjanak, majd óvatosan, a körömágyadtól középen indítva húzd meg az ezüstös csíkot, ha keresztbe szeretnéd, akkor a körmöd oldalának közepétől indíts – remekül mutatnak ujjanként váltogatva a vízszintes és hosszanti csíkok.

Ha biztosra akarsz menni, hogy egyenes legyen a csík, festés helyett ragaszthatsz is kész szalagot a körmödre. Hogy minél tartósabb legyen, átlátszó lakkal is kend át az egészet.

Olvastad már?  Így viseld a fehér körömlakkot: a nyár egyik legnagyobb trendje

Lila-türkiz ombre

Nem csupán a frizurán mutat jól ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, úgynevezett ombre technika, mely lényegében a két különböző színű lakk, a köröm felénél való összefolyatását jelenti.

A színátmenetes lakk akár az egészen rövid körmökön is remekül fest, és bár lehet igazán hivalkodó is, ha olyan pasztellszíneket párosítasz össze, mint ez a halvány tónusú lila és a türkiz, igazán harmonikus lesz az eredmény.

Csillogó flitterek

Bár a csillogó flitterek általában nagyon is feltűnőek, a megfelelő arányokkal és technikával dolgozva akár egy visszafogottabb manikűrbe is beépíthetők.

Remekül festenek az apró csillogó háromszögek az egyébként egyszerű, púderrózsaszín körmök alján, a hatást pedig fokozza, ha az egyik ujjon az egész körmöt ezek az apró csillámok díszítik.

Letisztult hófehér

A sima hófehér körmökkel képtelenség mellélőni – bármilyen alkalomra, bármilyen öltözékhez passzolni fognak.

Ha nincs semmi színes ötleted, és egyébként is valami egyszerűt szeretnél, bátran ajánljuk tehát a fehéret minden formájú és hosszúságú körömhöz, ha pedig megunod, utólag is könnyedén feldobhatod valamilyen apró dísszel vagy akár egy élénk színű lakkal utólag ráfestve.

Olvastad már?  7 körömlakk szín, aminek a pasik nem tudnak ellenállni

Klasszikus francia

A köröm alakját és természetes színét követő francia manikűr soha nem megy ki a divatból, ugyanakkor egy eltérő színnel megbolondítva is csodásan mutat.

A szokásos átlátszó-fehér kombinációja a gyűrűsujjadon lévő körmöt fesd csillogó halványrózsaszínre, az eredmény nem kevésbé lesz harmonikus, mint amilyet a tipikus francia manikűrrel érnél el, mégis extrémebb, különlegesebb hatást kelt.

Ünnepi köntösben

Ha nem csak otthonodat öltöztetnéd ünnepi ruhába, hanem körmeid megjelenésébe is szeretnél karácsonyi hangulatot csempészni – mindezt mégsem hivalkodóan, elkerülve a túldíszítettséget -, próbáld ki ezt az egyszerű, mégis csillogó gél lakk manikűrt.

Az átlátszó lakkot a köröm felétől a tetejéig némi ezüstös csillámpor dobja fel, melyre apró hókristály alakú körömdísz kerül – körmönként mindössze egy.

Ugye milyen szép, mégis visszafogott?