Így viseld a férfias ruhadarabokat nőiesen!

Így viseld a férfias ruhadarabokat nőiesen!

Címlap / Stílus / Divat / Így viseld a férfias ruhadarabokat nőiesen!

A női divatban az úgynevezett masculin, vagy tomboy stílus egyik legkarakteresebb jellemzője, hogy a férfiak ruhatárában is fellelhető alapdarabokra épít. Vannak köztük férfi pólók, ingek, nadrágok, cipők, illetve kiegészítők is, és a stílusnak rengeteg árnyalatával találkozhatunk, egy valami azonban mindegyiknél állandó: a pimaszul vagány, de mégis izgalmasan szexi összhatás. Nézzük meg tehát a stílus alapdarabjait és néhány inspiráló szettet!

A női zakó

A női zakó, vagyis a blézer az egyik legsokoldalúbban hordható darabja ennek a stílusnak.

Egy laza, szaggatott farmerrel, de akár egy élére vasalt elegáns nadrággal is szuperül mutat. Természetesen a testi adottságaidtól és az egyéni ízlésedtől függ, hogy milyen fazont választasz.

A blézer alá pedig felvehetünk egy egyszerű, fehér pólót vagy inget, de akár egy kis topot is.

Ha merészebb vagy, a makkos cipő-élére vasalt nadrág-ing kombinációt is kipróbálhatod, a férfias benyomást pedig ellensúlyozhatod egy nőiesebb sminkkel és egy, a szettedhez passzoló kis válltáskával.

A makkos cipő

Találkozhatunk olyan női cipőkkel, amelyek egy az egyben a férfi makkos cipőkre emlékeztetnek, és voltaképpen azok is, csak éppen női méretben.

Bevállalós darab, mert konkrétan egy férficipő kerül a lábadra, ha valóban bátorkodsz belebújni egy ilyenbe. Pont a vagányságában rejlik a varázsa is, de aki nagyon tart tőle, az inkább hagyja ki, mert ez valóban az a darab, amit tudni kell viselni.

Szintén jól mutat az elegánsabb, élére vasalt nadrágokkal, ami capri fazonban a legmenőbb, de összevariálható egy lazább, vagy éppen egy szűk farmernadrággal is.

Kicsit extrémebb viselet, de nagyon jól tud mutatni légiesebb anyagból készült szoknyákkal, mint például a tüll.

Nadrágból is a férfias

Szintén nagyon karakteres ruhadarabhoz érkeztünk, ezért szinte bármilyen egyszerű felsővel is kombinálod, az összhatás biztosan nem lesz unalmas.

Viselheted fehér pólóval, csíkos, matrózos stílusú felsővel, de még egy karcsúsított, elegánsabb ing vagy egy kötött pulcsi is szuperül megy hozzá.

Cipők terén is szinte bármivel jól mutat, legyen az makkos cipő, tornacipő, vagy egy magassarkú.

A magassarkú mellett szól, hogy azzal variálva a legdögösebb, így egy merész és stílusosan szexi fűszerezést adhatunk vele az outfitnek.

A lazább ingek

Az ing – ha nem szűkített fazonú – szintén egy férfiasabb ruhadarabnak mondható, így akár egy egyszerű skinny farmerrel viselve is kissé maszkulin lesz a hatás.

Magassarkúval társítva pedig egy elegáns és szexi, magabiztos nő benyomását keltheted benne.

Felsőrész gyanánt ideális hozzá egy csinos blézer vagy egy farmerdzseki, de ha merészebb vagy, akkor egy vagány, de csajos bőrdzsekivel is variálhatod.

Ha az öltözködésedben annyira nem dominálnak az elegánsabb fazonú darabok, akkor egy sportosabb jellegű, akár kockás inget is összepárosíthatsz egy szűk farmerrel. A fantáziád és ízlésed szabhatnak csak határt.

A kiegészítők

Az is egy jó alternatíva lehet, hogy nem a teljes szetted, hanem csak egy, vagy néhány kiegészítőd képviseli a fiús stílust.

Lehet ez például egy fiús kalap vagy egy mellény, bátrabbaknak esetleg egy nadrágtartó.

Ezek a kiegészítők nőies darabokkal kombinálva igazán szexi és határozott megjelenést kölcsönöznek viselőjének.

A lényeg, hogy mindig figyelj a helyes arányokra, mert ha túlzásba esel, akkor könnyen slamposnak tűnhet majd a megjelenésed.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!