Szerelem / Párkapcsolat

Világsztárok, akiknek a párterápia mentette meg a házasságát

A párterápia hazánkban sajnos még nem túl elterjedt gyakorlat, pedig hatásossága régóta bizonyított. Egy átlagos házaspár kapcsolata nagy nyomás alatt van a gyerekek, a féltékenység, kommunikációs problémák és a kevés együtt töltött minőségi idő miatt. Ugyanezekkel a gondokkal küzdenek a sztárpárok is, akiknek még a sajtó szenzációhajhász álhíreivel is meg kell küzdeniük, illetve azzal, hogy időnként heteket, hónapokat töltenek külön a felek egy filmforgatás, vagy turné miatt. Nem csoda tehát, ha sok celeb a párterápia segítségével igyekszik megoldani a problémáit, több-kevesebb sikerrel. Az alábbi öt világsztár nem szégyelli, hogy párterápiára járt.

Beyoncé és Jay-Z

Hollywood egyik legbefolyásosabb sztárpárjának sem volt mindig fenékig tejfel a kapcsolata.

Jay-Z nyíltan mesélt arról, hogy közös „On the run” turnéjuk alatt olyan feszültségek voltak köztük feleségével, hogy online vették igénybe terapeutájuk segítségét.

Állítása szerint az őszinte kommunikáció az, ami összetartja házasságát a világ legnagyobb popsztárjával.

Az ő példájuk is bizonyítja, hogy nemcsak az tud nehézségeket okozni egy kapcsolatban, ha túl keveset van együtt a pár, hanem az is, ha túl sokat.

 

Will Smith és Jada Pinkett Smith

Húsz év együtt már magában szép teljesítmény, főleg akkor, ha mindez a rivaldafényben zajlik.

Mikor Will és Jada úgy érezték, zátonyra futott a házasságuk, bevontak egy terapeutát, bár Will elmondása szerint tartottak attól, hogy mit fog szólni a közvélemény.

Ma már tudja, hogy nem ez a fontos, hanem a családja boldogsága és különben is, szinte minden házasságban vannak mélypontok.

Azt mondja, az igazi bátorság az, hogy a felek szembenéznek a problémákkal és megpróbálják megoldani azokat.

 

Pink és Carey Hart

A popsztár és a motorversenyző házassága 2008-ban olyannyira megfeneklett, hogy különköltöztek és még a válókeresetet is beadták.

Szerencsére a papírokat nem írták alá és a mai napig boldog házasságban élnek két gyermekükkel.

Pink egy interjúban azt mondta, hogy mióta párterápiára járnak, sokkal „kedvesebben” veszeksznek egymással és a gyerekek előtt sosem hangzik el hangos szó.

Szerinte azt is meg kell tanulni, hogy az ember ne otthagyja a másikat, hanem arra törekedjen, hogy kibéküljön vele.

 

Cameron Diaz és Benji Madden

A szőke színésznő híres volt arról, hogy jól megvan szingliként és mikor a rocksztár megkérte a kezét, óvatosan mondott igent.

Mielőtt összekötötték volna életüket, írtak egy házassági szerződést, ami nem ment zökkenőmentesen, ugyanis nézeteltéréseik voltak az anyagiakat illetően, így ők azon ritka párok közé tartoznak, akik még az esküvő előtt mentek el párterápiára.

A válások egyik leggyakoribb oka az, hogy a felek összevesznek a pénzen, de Cameron és Benji mindennek elébe mentek, azóta is boldogok együtt és nemrég gyermekük is született.

 

Kristen Bell és Dax Shephard

A két színész mindig nyíltan beszélt a házasságuk nehézségeiről, a karantén alatt az egyik tévéműsorban is úgy jelentkeztek be, hogy közölték: éppen napok óta nem beszélnek egymással.

Kristen szerint az a fontos, hogy a felek felelősséget vállaljanak tetteikért és ne féljenek elismerni, ha hibáztak.

Elmondása szerint házasságuk azért működik, mert szeretnek együtt lenni, bíznak egymásban és ha gondjaik vannak, azon dolgoznak, hogy megoldják azokat.

Elmondása szerint az a lényeg, hogy ne csak az egyik fél akarja a változást és férje remek partner abban, hogy együtt küzdjék le a problémákat.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást