Utazás / Otthon

A világ nyolc legkedveltebb városa, amit érdemes megnézni

Találomra is kiválaszthattunk volna nyolc gyönyörű helyet, de inkább a rangos Travelers’ Choice szavazás hivatalos eredményét hoztuk el nektek. Íme, 2012-ben ezeket találták a legvonzóbb úti céloknak az emberek!

London

Az angol fővárosban annyi a látnivaló, hogy útiterv nélkül nem érdemes elindulni. A Towert és a Buckingham palotát vétek kihagyni, ám érdeklődési körtől függetlenül mindenki megtalálja itt a kedvenc helyét.
A művészetkedvelők a Nemzeti Galériában és a Tate-ben kapcsolódhatnak ki, a celebbarátok Madame Tussaud panoptikumában pózolhatnak viaszbabákkal. Végül egy igazi meglepetés: az angol éttermekben fenséges a választék!

New York

„Az Empire State Building, a Times Square és a múzeumok kötelezőek, csakúgy, mint egy este a Broadway-n. Aztán válassz ki egy kisebb területet, amit járj körbe alaposan” – szól az általános érvényű tanács minden odalátogatónak.
Az amerikai kultúra szerelmesei a Central Park környékén szívhatják magukba a hangulatot, Harlemben afrikai légkör uralkodik, a Lower East Side-on pedig számos etnikum tagjai élnek egymással békében.

Róma

Ha egy egész évet töltenél ott, még mindig úgy éreznéd, hogy éppen csak a felszínt kapizsgálod. Fantasztikus történelmi látványosságok, észbontó műremekek, és persze az az isteni olasz konyha
Miután megnézted a Colosseumot, a Campo de’ Fiorin dobj be egy szelet pizzát, vegyél apró szemű epret az utcai piacon, és nyalj el néhány gombóc valódi gelatót!

Olvastad már?  Rómából, szeretettel! 7 dolog, amiért ez a tökéletes hely, ha éppen még keresed önmagad

Párizs

Mindenki látni akarja a francia főváros emblematikus jelképeit: az Eiffel-tornyot, a Louvre-ot, a Notre Dame-ot, a Diadalívet és társaikat.
Nézd meg őket te is, majd a turistáktól nyüzsgő utcáktól félrevonulva, például Montmartre-ban ülj le egy kávézó teraszán, ahol magadba szívhatod Párizs hangulatát! A színes-illatos forgatag biztosan magával ragad.

San Francisco

Kit zavar az óceán felől érkező köd, ha eloszlása után úgyis feltárul a pompás kaliforniai panoráma?
A Fisherman’s Wharf és az Aquarium of the Bay meglátogatása után ülj fel a kábelvasútra, zötyögj körbe Presidión, vacsorázz meg egy Michelin-csillagos étteremben vagy a hangulatos Chinatown-ban! A nyugati part legendás szórakozóhelyei reggelig várnak.

Marrákes

Az angolos írásmóddal Marrakesh-nek is hívott marokkói főváros szűk utcácskáin fűszerek illatát viszi a szellő, felborzolja a könnyű vászonruhád, és hullámot vet a frissen vásárolt mentateád felszínére.
Töltsd a délutánt egy mesés tetőteraszon, ahol a lábaid előtt heverhet a történelem egyik legszínpompásabb töredéke!

Isztambul

A törökök nagyvárosának utánozhatatlan atmoszféráját több kultúra vegyülése adja. A Boszporusznál nemcsak két földrész, Európa és Ázsia találkozik, de emberek tízezrei is.
Az épületek talán többet láttak és hallottak, mint bárhol máshol a világon: a Hagia Sophia például eleinte templom volt, majd mecset, jelenleg pedig múzeum. Egyszerre szívhatod magadba a görög, a római, a bizánci és az oszmán légkört.

Barcelona

Építészeti remekművek tárháza. A spanyol város gótikus negyedének római kori emlékeit muszáj látni, mint ahogy Antoni Gaudi kontrasztul szolgáló modern épületeit is. A még mindig befejezetlen Szent Család Temploma vallástól függetlenül egyedülálló élményt nyújt.
Vigyázz, a mediterrán metropolisz az érzékeidre hat! Ha megjött a kedved az utazáshoz, ám anyagilag nem vagy a topon, ne keseredj el: őszi előre foglalással olcsón megoldhatod a dolgot, vagy pedig lecsaphatsz egy arcátlanul olcsó last minute ajánlatra akár most!

Olvastad már?  10 európai város, amely télen a legvarázslatosabb