A világ 3 legmisztikusabb helye: mindenkit lenyűgöz a létezésük

A világ 3 legmisztikusabb helye: mindenkit lenyűgöz a létezésük

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A világ 3 legmisztikusabb helye: mindenkit lenyűgöz a létezésük

1/3. Babák szigete

Spanyol nevén Isla de las muñecas Mexikóváros Xochimilco kerületében található, mára egyfajta turisztikai látványossággá nőtte ki magát, ám látványa legalább olyan hátborzongató, mint a története.

A sziget fáira mindenhol műanyag babákat lógattak, amelyek idővel piszkossá, kopottá vált arcukkal és megtépázott ruházatukkal elképesztően bizarr látványt keltenek. A különös szokás egy Julián Santa Ana Barrera nevű férfitől ered, aki állítólag az után költözött a szigetre, hogy szerelme elhagyta egy másik férfiért. A visszahúzódó életet élő férfi zöldséget és gyümölcsöt termesztett, és csak azért járt be a városba, hogy ezeket értékesítse.

A helyiek azonban egy idő után észrevették, hogy a férfi, amikor a városban jár, játékbabákat keresgél a szemétben. Mint kiderült, miután egy kislány belefulladt a közeli csatornába, Barrera elmondása szerint különös hangokat, női jajveszékelést, sírást kezdett hallani a szigeten, sőt azon a helyen, ahol a baleset történt, állítása szerint egy szirén egyszer megpróbálta vízbe fojtani. Mivel a kislány holttestétől nem messze egy játékbabát is találtak úszni a vízen, a férfi azért kezdte gyűjteni a babákat, mert azt remélte, ezzel kiengesztelheti a síró szellemet.

Wikimedia Commons

Hogy sikerrel járt-e, nem tudhatjuk, annyi viszont bizonyos, hogy 2001 áprilisában a férfi horgászás közben infarktust kapott. Holttestére unokatestvére talált rá – pontosan azon a helyen, ahol az állítólagos találkozás történt a szirénnel, és ahol a vízbe fúlt kislány holttestét is megtalálták.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást