6 vidám nyári ajtókoszorú, saját kezűleg

6 vidám nyári ajtókoszorú, saját kezűleg

Címlap / Otthon / Dekor / 6 vidám nyári ajtókoszorú, saját kezűleg

Hogy nyári hangulatot árasszon a lakás, a dekorálást megéri már kint, a bejárati ajtóval elkezdeni. A tavaszi, esetleg a még fennmaradt húsvéti kopogtatókoszorút ideje lecserélned egy újabbra, amellyel várhatod a legmelegebb és legszínesebb szezont. Mutatunk néhányat a kedvenc nyári koszorúink közül, hogy te is ihletet kapj!

Tengerparti hangulat

Ha te is az a fajta vagy, aki minden tengerparti nyaralásról egy zsák kagylóval tér haza, akkor most az összegyűjtött csecsebecséidből csodálatos koszorút készíthetsz az ajtóra.

Alapnak kékre festett facsipeszeket használj, erre ragaszdgasd fel a kagylókat, csigákat.

Egy szép szalaggal szereld fel a bejárati ajtóra a kész művet.

Görögdinnye

Ha nyár, akkor bizony görögdinnye: ez a gyümölcs amellett hogy isteni finom, és mindig a nyarat idézi, még gyönyörű szép is.

Egy színes nyári ajtókoszorúhoz nagyon jól passzol a dinnyés megjelenés, a dinnyével harmonizáló színek.

Készíts koszorúalapot szalagokból, masnikból, majd erre jöhet a dinnyedekoráció: ez készülhet filcből, kartonpapírból, dekorgumiból, amiből csak szeretnéd.

Levendula

Ha a hagyományos stílust kedveled, esetleg rajongsz a vintage dolgokért, akkor vásárolj 1-2 csokor levendulát, és fondd meg abból a koszorúdat az ajtóra.

Amellett, hogy ez a lila virág gyönyörű szép, még nagyon illatos is, amely a hasznodra válhat: a levendula erős illatát sok rovar nem szereti, ezért távol fognak maradni a koszorúdtól, így a lakástól is.

Citromfa

Igazán mókás ajtódíszed lehet, ha egy szép, zöld koszorúalapot citromokkal dekorálsz fel.

A citromokhoz remekül illenek az apró fejű fehér virágok, így ezeket te se hagyd ki a koszorúból.

A növények mellett felesleges is mással dekorálnod egy ilyen koszorút, elég, ha egy szebb spárgával, esetleg egy vékony szalaggal lógatod fel az ajtóra, és nem cicomázod túl.

Babaruhák új szerepben

Igazán kreatív kopogtatókoszorúd lehet, ha a koszorúd alapját világos színű, csíkos vagy pettyes anyaggal vonod be, majd két helyen tekersz rá egy-egy darab spárgát.

A spárgát úgy kell használnod, mintha miniatűr szárítókötél lenne, és erre kell felcsiptetned apró csipeszekkel a baba-fürdőruhákat.

Bikinit, teljes alakos fürdőruhát és fürdőnadrágot is lógass a kötélre, és pici papucsokat is ragaszthatsz a kész koszorúdra.

Szívesen

Nyáron szebbnél szebb vadvirágot nőnek a réteken, a legkülönfélébb színárnyalatokban.

Szedj egy csokorra valót ezekből a virágokból, hiszen gyönyörű ajtódíszt készíthetsz belőlük.

A szokott, kör alakú koszorú helyett érdemes kipróbálnod egy új verziót, és szivecske alakban megfonnod a koszorúdat.

Némi zöldet mindenképpen tegyél a koszorúdba, és ha nem szeretnél ennyi virágot használni, akár szalagokkal is helyettesíthetsz közülük néhányat.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!