3 vibráló szín, végtelen lehetőség: Így használd a nyár színeit a lakásban

3 vibráló szín, végtelen lehetőség: Így használd a nyár színeit a lakásban

Címlap / Otthon / Dekor / 3 vibráló szín, végtelen lehetőség: Így használd a nyár színeit a lakásban

A sárgák, narancsok és zöldek igazán üdítő színekként tudnak működni a lakásban, de ehhez ügyesen kell őket használni. Ha a te lakásodra is ráfér egy kis frissítés, akkor használd bátran valamelyiket ezek közül, hogy a nyári napfényt és vidámságot megőrizhesd majd a hidegebb szezonokra is. Mutatunk néhány tippet, hogyan érdemes használnod ezeket a színeket az otthonodban.

Napfényes sárgák: Hangsúlyos elemek

Ha becsempésznéd valamilyen módon a citromsárgát az otthonodba, azt megteheted akár úgy is, hogy csak bizonyos elemek kapnak ilyen színt.

Székek, fotelek vagy akár egy szekrény, de az asztalod, egy hatalmas tükör vastag kerete vagy az ablak és az ajtó is lehetnek ilyen színűek, csak arra ügyelj, hogy ne ess túlzásba.

Legyen a szobában egy hangsúlyosabb sárga bútor vagy berendezés, és mellé használj sok fehéret és egy leheletnyi sötétkéket vagy szürkét, hogy kicsit tompítsa a hatást.

Így optikailag még a teret is növelni tudod.

Napfényes sárgák: Falra festve

A sárga tipikusan azok közé a színek közé tartozik, amiből a sok tényleg sok, és többet érsz el azzal, ha enyhébben csempészed be a lakásba, és nem az egész szobát mázolod be vele. Klasszikus megoldás, ha egy kisebb falat vagy falrészt festesz sárgára, aminek aztán külön funkciót adsz (ebédlő, olvasósarok).

Remek ötlet például, ha hagysz egy fehér területet a plafon és a fal között, és a plafont is fehérre fested, akár úgy, hogy ne legyen egy szabályos, egyenes elválasztása a két színnek.

De használhatod a sárgát csak egy foltban is, sárga bútorokkal, ha pedig mégis lefestenél vele egy egész falat, akkor használj nagyobb, fehér vagy világos dekorációs elemeket rajta, hogy egy kicsit megtörje az egységet.

Barátságos narancsok: Kombináld!

A narancssárgát érdemes úgy használnod a lakás dekorálásában, hogy kombinálod egy-két hűvösebb árnyalattal, hiszen ekkor működik a legjobban, ekkor tud igazán vibráló hatású lenni.

A menta például nagyon jó barátja ennek a színnek, ezért ilyen fallal, bútorokkal nyugodtan társíthatod.

Hogy ne legyen kisebb ettől a szoba, tágítsd a teret egy kis fehérrel is.

Barátságos narancsok: Keleties hatás

A narancs szín nagyon jól működik keleties hangulatú szobákban, orientális stílusú bútorokkal együtt.

A részletgazdag, feltűnő színek, a keleties, indiai motívumok és részletek az igazi fülledt, fűszeres illatú meleg nyarat juttatják majd az eszedbe akkor is, ha véget ér a szezon.

Üde zöldek: Trópusi hangulatban

Az idei évben a lakástrendekben megjelent a trópusok ihlette dekoráció: hatalmas levélminták, világos barnákkal, sötétebb szürkékkel és fehérrel kombinált erőteljes zöldek.

Ha hasonló stílusú szobát szeretnél, akkor elég néhány fonott, szövött kiegészítőt és egy-két határozott színt használnod a trópusi stílusú végeredményért.

Ez a trend elsősorban azért született meg, hogy felhívja a figyelmet a természetre is, ezért a nagy levelű szobanövények kötelező elemek a berendezésnél!

Üde zöldek: Otthonos és friss

Az igazán üde sárgászöld és almazöld már úgy is fel tudja dobni a lakást, ha csak kis mennyiségben használod.

Felesleges is túlzásba esni ezzel a színnel is, hiszen a sárgához hasonlóan a kevesebb esetében is több.

Használd falra, a bútorok színénél, vagy csak néhány lakásdekorációd legyen ilyen árnyalatú, máris sikerül frissítened az összképen.

A mi kedvencünk a sárgászöld mintás tapéta, ami nagyon jól működik egy zöldes kanapéval is.

VIDEO Így készülnek a kopásálló vörös ajkak karácsonyra

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!