Vékonyszálú a hajad? Egy fodrász elmondja, hogyan teheted dúsabbá

Vékonyszálú a hajad? Egy fodrász elmondja, hogyan teheted dúsabbá

Címlap / Stílus / Haj / Vékonyszálú a hajad? Egy fodrász elmondja, hogyan teheted dúsabbá

Borbás Norbi, a Barberry Hair & Barber Studio fodrásza árulta el, mikre érdemes figyelned, ha téged sem áldott meg dús sörénnyel a sors.

A forma

Norbi szerint a legfontosabb, hogy olyan formát válassz, amik növelik a hajad volumenét. Ilyen például a bob, a lob, de bármilyen hosszú hajvágásnál is az a lényeg, hogy lehetőleg egy hosszra legyen vágva. Így ugyanis sokkal tömörebbnek tűnik a haj, hiszen nincsenek elvékonyított, kilógó hajvégek.

Frizurák vékonyszálú hajra
AllaSerebrina/depositphotos.com

Mosás

„Minél ritkábban mosod a hajadat, annál jobb lesz a tartása és annál könnyebben tudod kezelni.”

– tanácsolja Norbi.

„A haj belsejében egy olyan kötőanyag van, ami a rugalmasságát és a tartását adja. Hiába tűnik igényesebbnek a megjelenésed, ha gyakrabban mosod a hajadat, egy idő után mégis árthatsz a hajadnak ezzel.” A legideálisabb a heti egy hajmosás lenne, a 2, maximum 3 is belefér, de a mindennapos hajmosás semmiképp.

A samponok választásánál törekedj arra, hogy volumennövelő terméket válassz, illetve vékonyszálú hajra kifejlesztett kondicionálót használj. A szulfátmentes sampon ebben az esetben is fontos, hiszen ez nem károsítja a hajszálakat.

Szárítás

„Szárítás közben igyekezz közepesen meleg levegőt használni és próbáld meg a kezedet mozgatva vagy kefével megemelni a hajtöveket.”-tanácsolja Norbi. Ezt a legegyszerűbb módon úgy tudod elérni, hogy a végleges formával ellentétes irányba szárítod át a hajadat 90%-ban szárazra. Csak ezt követően használd a kefét a végleges formázásnál. 

„A hajnövés irányára és a forgókra is érdemes figyelni. Lehetőleg ne szárítsd túl a hajadat, mert minél szárazabb lesz, annál könnyebben elveszti a tartását és annál könnyebben töltődik fel és száll majd a hajad.” – teszi hozzá Norbi.

Vékonyszálú haj szárítása
gpointstudio/depositphotos.com

A termékek

Norbi szerint a legjobb opció, ha találsz egy volumennövelő spray-t, amit könnyű egyenletesen felvinni és nem ragad tőle a hajad. Ha ragaszkodsz a habhoz, akkor a szakember szerint érdemes kinyomnod az egyik kezedbe nyomnod a habból, a másik kezedbe vegyél egy lapkefét és a kefét a habba mártva kis adagonként fésüld bele a hajadba. Ezáltal teljesen egyenletesen oszlik el az anyag a tincseiden, nem fog összetapadni és természetes hatású lesz a végeredmény.

„Nagyon figyelj, hogy bármilyen hajban hagyható olajat, kondicionálót, spray-t, krémet használsz, először fésülködj meg és csak közvetlenül szárítás előtt vidd fel őket. Fordított esetben egy hajvégre szánt erősen hidratáló, nehezebb anyagot a kefével fel tudod vinni a hajtőig, amitől elnehezedik a hajad. Emiatt pedig sokkal nehezebb lesz formázni.” – tanácsolja Norbi.

Mi a helyzet a hajvasalással?

„Ha egyenes hajat szeretnél és kivasalnád, érdemes kefével így szárítanod, majd alacsony hőfokon, nagyon finoman összenyomva a vasalót csak a haj középső részére és a végére vasalj rá. Így elkerülheted azt, hogy a vasalástól a hajtöved összeessen.” – tanácsolja Norbi.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást